Piata valutara a continuat sa fie amortita si ieri, odata cu revenirea volumului de tranzactionare sub pragul de 500 milioane de dolari.
In aceste conditii, dealerii considera ca euro se va mentine si in ultima zi a saptamanii in apropierea n
Piata valutara a continuat sa fie amortita si ieri, odata cu revenirea volumului de tranzactionare sub pragul de 500 milioane de dolari.
In aceste conditii, dealerii considera ca euro se va mentine si in ultima zi a saptamanii in apropierea nivelului de 3,53 lei.
Ieri, cursul mediu a coborat de la 3,5342 la 3,5318 lei, pe o piata unde tranzactiile au fost realizate in culoarul 3,5290 - 3,5320 lei.
"Piata va deveni mai vioaie probabil de luni, atunci multe companii vanzand valuta pentru a face plati la buget, crede un dealer bancar. La randul lor, si unele banci ar putea vinde pentru a obtine lei din motivul enuntat mai sus".
Pe piata monetara dobanzile overnight au scazut de la 1 - 3% acum doua zile, la 0 - 2%, in conditiile mentinerii unui exces de lichiditati.
Dobanzile vor reveni saptamana viitoare la valori de 8 - 9%, atunci incepand o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii.
Cursul dolarului a scazut mai accentuat, de la 2,7878 la 2,7752 lei, datorita evolutiei paritatii lui fata de euro.
Moneda unica a urcat ieri de la 1,2681 la 1,2736 dolari, dupa ce Rezerva Federala a decis acum doua zile sa mentina, pentru a treia luna consecutiva, dobanda de baza la 5,25%. La fixingul de dimineata de pe London Bullion Market pretul unciei de aur s-a mentinut la 580 dolari, la fel ca acum doua zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.