„Militianul” Adriean Videanu pregateste amenzi de 1.000 RON soferilor bucuresteni care-si parcheaza neregulamentar autovehiculele pe principalele artere de circulatie ale Capitalei. Desi orasul este sufocat zilnic de peste 860 de mii de
„Militianul” Adriean Videanu pregateste amenzi de 1.000 RON soferilor bucuresteni care-si parcheaza neregulamentar autovehiculele pe principalele artere de circulatie ale Capitalei. Desi orasul este sufocat zilnic de peste 860 de mii de masini inregistrate, municipalitatea nu a luat masuri pentru ridicarea autovehiculelor parcate anapoda, dar nici pentru constructia de parcaje.

Bucurestiul lui Videanu e un depozit de masini, si nu un oras cu pretentii de capitala europeana. Desi numarul autovehiculelor care traverseaza strazile Capitalei a crescut simtitor in ultimii zece ani, municipalitatea i-a lasat pe bucuresteni sa-si parcheze masinile la intamplare, din cauza numarului insuficient de parcaje subterane sau supraterane. Strans cu usa de evenimentul francofon si de normele UE, edilul Capitalei vrea sa le mai ia o data banii posesorilor de autovehicule, desi nu le ofera si variante la indemana pentru adapostirea masinilor. Edilul a initiat un proiect de hotarare de consiliu potrivit caruia municipalitatea va ridica toate autovehiculele parcate anapoda pe strazile si bulevardele principal e ale orasului si le va depozita in spatii special amenajate. Desi primaria avea alte trei hotarari de consiliu care reglementeaza acest domeniu, consilierii generali sunt chemati sa voteze acelasi lucru, din cauza ca actele normative din mandatele lui Crin Halaicu si Traian Basescu nu au fost niciodata aplicate cu strictete. Incepand cu 1 decembrie 2006, data la care va intra in vigoare si noul cod rutier, toate masinile stationate sau abandonate pe strazile centrale vor fi ridicate de echipaje ale firmelor specializate in acest domeniu, angajate de primarie prin licitatie publica. Posesorii autoturismelor ridicate isi pot recupera vehiculele numai dupa achitarea sumei de 1.000 RON pe zi de autovehicul si dupa plata taxelor de transport si depozitare. Pana acum, amenda aplicata posesorilor de autovehicule nu depasea 500 mii lei vechi, ceea ce incuraja soferii sa-si faca de cap pe strazile Capitalei, sustin „parintii“ acestui proiect aberant.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.