Dupa cum era de asteptat, in cadrul intalnirii Bancii Federale Americane de miercuri s-a decis mentinerea constanta a ratei dobanzii de referinta la 5,25%, stopandu-se sirul de 17 mariri succesive ale acesteia din ultimii doi ani. Mai mult, este de a
Dupa cum era de asteptat, in cadrul intalnirii Bancii Federale Americane de miercuri s-a decis mentinerea constanta a ratei dobanzii de referinta la 5,25%, stopandu-se sirul de 17 mariri succesive ale acesteia din ultimii doi ani. Mai mult, este de asteptat ca Fed sa nu mai mareasca deloc rata anul acesta si chiar sa inceapa anul viitor cu o scadere a acesteia. Aceste masuri sunt posibile si necesare deoarece inflatia a scazut in Statele Unite, iar economia da semne clare de incetinire. Fata de rata de crestere economica de 5,6% de iarna trecuta, nivelul din prima parte a 2006 a fost de numai 2,9%. In plus, pretul international la petrol a mai scazut ajungand in prezent la aproape de 60 de dolari, ceea ce a permis si pretului national la benzina sa scada, reducand astfel din presiunile inflationiste. Toate aceste semne dau sperante Fed ca va avea loc o incetinire usoara a economiei, combinand reducerea inflatiei cu evitarea unei recesiuni economice. Insa piata de imobiliare mai da inca motive de ingrijorare, deoarece o prabusire a acesteia, care este prevazuta de altfel de unii economisti, ar putea conduce economia americana catre recesiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.