intr-un moment delicat, caracterizat de amplificarea presiunilor secesioniste in Kurdistanul irakian.
Programul citat a prezentat experti israelieni in probleme de securitate care se aflau in regiunea amintita si antrenau kurzi in tehnica utiliz
intr-un moment delicat, caracterizat de amplificarea presiunilor secesioniste in Kurdistanul irakian.
Programul citat a prezentat experti israelieni in probleme de securitate care se aflau in regiunea amintita si antrenau kurzi in tehnica utilizarii armamentului. Asa cum era de asteptat, oficialii kurzi contactati au refuzat orice comentariu.

Israelul dezminte
In ce-l priveste, guvernul de la Ierusalim a negat ca ar fi la curent cu actiunea din Kurdistanul irakian si a adaugat ca a lansat o investigatie in acest sens, tinand seama ca, in Israel, legea interzice asemenea demersuri daca nu au fost aprobate inainte. Pe de alta parte, chestionati tot de BBC, experti israelieni in probleme de securitate au precizat ca nu ar fi putut actiona in Kurdistan fara stiinta si acordul autoritatilor kurde. Totusi, BBC opineaza ca din cauza dezvaluirilor facute in programul Newsnight ar putea aparea "probleme imense nu doar pentru kurzii din Irak, ci pentru intreaga regiune".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.