Duma de Stat a Federatiei Ruse, Camera inferioara a parlamentului de la Moscova, intentioneaza sa ceara initierea procedurii de recunoastere a autoproclamatei republici moldovenesti nistrene. Vicepresedintele acestui for, Serghei Baburin, apartinand
Duma de Stat a Federatiei Ruse, Camera inferioara a parlamentului de la Moscova, intentioneaza sa ceara initierea procedurii de recunoastere a autoproclamatei republici moldovenesti nistrene. Vicepresedintele acestui for, Serghei Baburin, apartinand factiunii nationaliste "Rodina", a anuntat ca a elaborat un proiect de declaratie in acest sens.
Propunerea lui Serghei Baburin se bazeaza pe rezultatele referendumului transnistrean, desfasurat la 17 septembrie, in cadrul caruia majoritatea locuitorilor regiunii au optat pentru independenta autoproclamatei republici nistrene si unirea ulterioara cu Rusia.
Cererea adresata executivului de la Moscova de a initia procedura de recunoastere a Transnistriei, a afirmat Serghei Baburin, citat de BBC, trebuie sa reflecte "pozitia consolidata a Dumei de Stat" in aceasta privinta. Presedintele Dumei, Boris Grizlov, si-a incurajat adjunctul si deputatii care au subscris demersului acestuia. "Pregatiti declaratia in conformitate cu procedura si o vom examina", a declarat Boris Grizlov.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.