CNVM a stabilit ca, pana la data de 30 septembrie, Codul bursier - abia intrat in vigoare, de cateva zile - va trebui sa fie amendat astfel incat sa introduca reglementari noi referitoare la abuzul de piata. Brokerii spun insa ca, pe de-o parte, astf
CNVM a stabilit ca, pana la data de 30 septembrie, Codul bursier - abia intrat in vigoare, de cateva zile - va trebui sa fie amendat astfel incat sa introduca reglementari noi referitoare la abuzul de piata. Brokerii spun insa ca, pe de-o parte, astfel de fapte nu s-au facut si nu se pot face pe piata romaneasca de capital, iar pe de alta parte nu e treaba bursei sa se ocupe cu demascarea fraudelor.
"Pe piata noastra au fost doar cateva cazuri izolate, incercari timide de manipulare ori tranzactii care ar putea intra in categoria abuzurilor. si, oricum, acelea nu au influentat mersul pietei in ansamblu, ci probabil ca s-au bucurat cativa oameni de niste bani in plus", ne-a declarat Nicolae Ghergus, presedintele companiei de consultanta Confident Invest. El a mai spus ca "nici nu se pot face fraude mari, pentru ca, din fericire, aici beneficiem de experienta acelor tari in care s-au facut asemenea fapte".
La randul sau, Adrian Manaila, presedintele companiei Elda Invest, afirma ca "e doar o legenda urbana manipularea pietei de catre rechini care fac tot felul de manevre". Pana una-alta, "CNVM ar trebui sa inaspreasca regulile comunicarii, astfel incat emitentii sa anunte si cand au cate un proces ori vreun faliment in randul partenerilor, nu sa dea doar comunicatele favorabile", a mai spus Manaila. In opinia lui, "daca se transfera bursei atributia de a supraveghea piata, impotriva abuzurilor, atunci CNVM sa-i transfere si resursele".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.