Persoanele care au acum sanse sa conduca SRI si SIE sunt toate, mai mult sau mai putin, apropiate lui Basescu.
Claudiu Saftoiu si Silviu Predoiu (actual interimar la SIE) sunt in carti pentru sefia SIE. Florin Coldea (actualul interimar al SRI

Persoanele care au acum sanse sa conduca SRI si SIE sunt toate, mai mult sau mai putin, apropiate lui Basescu.
Claudiu Saftoiu si Silviu Predoiu (actual interimar la SIE) sunt in carti pentru sefia SIE. Florin Coldea (actualul interimar al SRI) si Alexandru Cosac sunt in carti pentru directoratul SRI. Daca presedintele vine in fata Parlamentului cu doua persoane din afara serviciilor secrete, respectiv Saftoiu si Cosac, iar Legislativul ii respinge, sefi la cele doua servicii raman - pana la a doua propunere a sefului statului - Coldea si Predoiu, ceea ce pe Basescu nu-l prea deranjeaza. Legea nu- l obliga ca intr-un termen-limita sa vina cu alte propuneri. Daca presedintele propune doua persoane din interiorul serviciilor, respectiv actualii interimari, si Legislativul ii respinge, atunci pana la o noua propunere raman tot cei doi la conducerea serviciilor.

Indiferent daca Parlamentul va vota sau nu propunerile lui Traian Basescu pentru sefia SRI si SIE, presedintele va castiga razboiul pentru controlul celor doua servicii cel putin pe termen scurt.

Apropiatii
Persoanele care au acum sanse sa conduca cele doua servicii sunt toate, mai mult sau mai putin, apropiate lui Basescu. Sa le luam pe rand: Claudiu Saftoiu (consilier prezidential) si Silviu Predoiu (actual interimar la SIE, care are o relatie buna cu presedintele) sunt in carti pentru sefia SIE.
De cealalta parte, Florin Coldea (actualul interimar al SRI) si Alexandru Cosac (despre care se spune ca ar proveni din Directia Vamilor si ca ar fi un apropiat al presedintelui Basescu) sunt in carti pentru directoratul SRI.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.