Dupa cateva zile de stat in Mexic mi s-a pus pata sa merg la Acapulco. De undeva, dintr-o sinapsa imi revenea in minte filmul cu dublura lui Elvis, care topaie de pe stanci in apa. Productia de duzina cu Presley era plina de femei ""bune"", cocktail-

Dupa cateva zile de stat in Mexic mi s-a pus pata sa merg la Acapulco. De undeva, dintr-o sinapsa imi revenea in minte filmul cu dublura lui Elvis, care topaie de pe stanci in apa. Productia de duzina cu Presley era plina de femei ""bune"", cocktail-uri cu umbrelute si limuzine. Am zis ca trebuie sa vad daca e chiar asa.

Am mers sase ore cu un autobuz harbuit, fara pauza de tigara. Convenisem ca, odata ajuns, sa fiu asteptat de ""comunitatea romana"" careia ii spusesem ca vin inca inainte sa plec din Ciudad de Mexico. Aceasta (doua bucati, ambii maseuri, lucrand la un centru de sanatate) m-a asteptat in corpore la autogara. A urmat o chefuiala ca acasa, fiindca domnilor li se desteptase filonul patriotic: mici, bere, Niculae Furdui-Iancu behaind ""noi suntem romani"".
Pe faleza
Spre seara am iesit in oras cu Nicu, celalalt maseur fiind de serviciu la hotelul unde presta. Am mers mai intai la stanca de unde se arunca in ocean aia care-l imita pe cascadorul care l-a dublat pe Elvis. Costa zece dolari sa-i vezi, asa ca am plecat mai departe sa bem o bere pe malul marii. Femeile superbe lipseau, in schimb berea era de doua ori mai scumpa decat in Ciudad de Mexico. Prin fata noastra se perindau mexicance mici, indesate si negre sau americance anglofone, grase si batrane, cu un aer de persoane opulente. Limuzine erau, dar am fost sfatuit sa nu ma uit insistent la ele, fiindca apartin traficantilor de droguri, care sunt suspiciosi si habar n-ai din ce le sare tandara. Dupa statisticile politiei, in anul 2005, doar pe faleza au fost impuscate 82 de persoane, majoritatea in urma unor conflicte intre diversele gasti de traficanti. Au fost si multe ""victime colaterale"", oameni care treceau pur si simplu pe acolo. Vrand-nevrand, am inceput cu Nicu o discutie despre curve. Mi-a spus ca, in Acapulco, comertul cu femei e una dintre cele mai civilizate afaceri, ca retelele de proxeneti din zona vor ca turistii sa fie multumiti, si fetele care dau tepe sunt ""excluse din bransa"", li se da interzis in zona de agatat.
Fluierul


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.