Teatrul Tandarica este in reparatii
Din 20 iulie, Teatrul Tandarica din Bucuresti a intrat in reparatii la ambele sali. Pentru refacerea Salii Lahovari se vor cheltui 960.000 lei noi. Sala Lahovari a mai trecut printr-o modernizare in interior

Teatrul Tandarica este in reparatii
Din 20 iulie, Teatrul Tandarica din Bucuresti a intrat in reparatii la ambele sali. Pentru refacerea Salii Lahovari se vor cheltui 960.000 lei noi. Sala Lahovari a mai trecut printr-o modernizare in interior, timp de zece luni, in perioada 2004-2005. La cealalta sala, Victoria, municipalitatea va finanta o expertiza care sa stabileasca starea intregii cladiri de pe Calea Victoriei, unde functioneaza teatrul. In noiembrie se vor cunoaste sumele necesare pentru consolidare si alte interventii. Conducerea teatrului estimeaza ca in toamna anului viitor, Sala Victoria se va redeschide pentru copii. (R. N.)

"Ghidul nesimtitului" - proba obligatorie la Hop
UNITER a facut cunoscute spectacolele din sectiunea "Grup" si numele celor 18 actori cu recitaluri individuale pentru editia 2006 a Galei Tanarului Actor "Hop", care se va desfasura la Mangalia, in perioada 31 august-3 septembrie, relateaza Rompres. UNITER a facut cunoscute spectacolele din sectiunea "Grup" si numele celor 18 actori cu recitaluri individuale pentru editia 2006 a Galei Tanarului Actor "Hop", care se va desfasura la Mangalia, in perioada 31 august-3 septembrie, relateaza Rompres. Spectacolele din sectiunea "Grup" sunt: "O statie" de Peca Stefan, "Vor mai inflori florile in noroi?" dupa "Victimele datoriei" de Eugene Ionesco, "A saptea cafana" de Dumitru Crudu, Mihai Fusu si Nicoleta Esinencu, "Fuck you, Eu.Ro.Pa!" de Nicoleta Esinencu, "Mainilor tale" dupa Federico Garcia Lorca. La sectiunea "Individual" au fost admisi urmatorii candidati: Adochitei Marian, Almasan Ciprian Nicolae, Anghel Adrian, Babliuc Catalin, Bacanu Leo-Nora, Bodea Radu Irina, Constantinescu George, Crisan Barbara, Doroftei Anis, Ionita Alexandra Elena, Lefter Nicoleta, Mustata Alexandru, Nedelea Ionela, Ragosca Cristina, Saratean Bogdan, Suciu Adina, Toni Tecuceanu, Visan Silviana. Proba impusa participantilor la sectiunea "Individual" consta intr-o interpretare personala - in limita a 5 minute - a unui text ales din volumul "Ghidul nesimtitului" de Radu Paraschivescu, a aparut anul acesta la Editura Humanitas. (R. N.)

Festival de folclor pentru copii
Sase tari europene, inclusiv Romania, vor fi reprezentate la editia din acest an a Festivalului international de folclor pentru copii si tineret "Carpatica", programat sa aiba loc in mai multe localitati ale judetului Hunedoara, in perioada 1-7 august, transmite corespondentul ROMPRES. Aflat la cea de-a saptea editie, festivalul reuseste 11 ansambluri folclorice din Serbia, Bulgaria, Cipru, Ungaria, Grecia si Romania. Festivitatea de deschidere va avea loc marti, 1 august, la Deva, printr-o parada a portului popular si un spectacol folcloric sustinut in centrul orasului. Festivalul va continua in zilele de 3 si 4 august in Deva, Hateg si in localitatea Sacaramb, de langa Deva, unde va avea loc si inchiderea oficiala a manifestarii. Festivalul Carpatica este organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Inspectoratul Scolar Hunedoara si Palatul Copiilor Deva, in colaborare cu autoritatile judetene si locale. Festivalul este inclus in Calendarul activitatilor educative extrascolare al ministerului de resort si in cel al Organizatiei Internationale de Folclor, cu sediul la Viena.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.