Printre conditiile de aderare a Romaniei la NATO a figurat si desfiintarea ultimilor doua baterii de rachete operativ-tactice cu raza medie de actiune de la Tecuci si Ineu. Defence Intelligence Agency, Serviciul de Informatii Externe si Armata roman

Printre conditiile de aderare a Romaniei la NATO a figurat si desfiintarea ultimilor doua baterii de rachete operativ-tactice cu raza medie de actiune de la Tecuci si Ineu. Defence Intelligence Agency, Serviciul de Informatii Externe si Armata romana trebuiau sa supervizeze transportul si casarea celor 400 de rachete pe teritoriul SUA. Din surse SIE am aflat ca echipamentele militare nu au fost distruse.
Rachetele preluate de MOSSAD au ajuns la armata israeliana. Pe banii nostri. Fostul director SIE, Ioan Talpes nu comenteaza. MApN a clasificat afacerea. Pariem ca-i vorba de comisioane?

Pentru integrarea Romaniei in organismele euro-atlantice s-au pus numeroase conditii si s-a platit un pret serios. Ultimele doua baterii romanesti de rachete operativ-tactice cu raza medie de actiune au fost desfiintate la cererea americanilor in anul 1995, urmand a fi transportate in Statele Unite si distruse pe banii nostri. Surse din cadrul serviciilor secrete spun ca aceste rachete nu au fost distruse niciodata. Cu ajutorul Serviciului de Informatii Externe, al Defence Intelligence Agency si Mossad, rachetele si instalatiile romanes ti de incarcare au ajuns in Israel. Fostul director SIE, Ioan Talpes, nu comenteaza. Statul Major al Fortelor Terestre din cadrul MApN ne trimite bezele. Afacerea rachetelor operativ tactice este clasificata.

La fel de clasificate au fost si ultimele scandaluri murdare din armata romana. Am putea cita numai doua dintre ele : achizitionarea avioanelor Hercules (responsabili Purza Traian, contract semnat de George Cristian Maior) de la cimitirul de avioane american si plata a nu mai putin de 5 milioane de dolari pentru documentatia tehnologica, afacerea fregatelor platite la un pret triplu decat cel al pietei, circa o jumatate de miliard de lire sterline. Era vorba de comisioane grase pentru politicieni verosi. Dupa vizitele Departamentului de Stat si ale serviciilor secrete americane pe la unitatile militare si institute (cum ar fi cele din soseaua Oltenitei destinate proiectelor ultrasecrete, cu trei zerouri ale lui Ceausescu), Romania a fost obligata sa desfiinteze numeroase facilitati militare cu regim special. In schimb am achizitionat tehnica militara de la groapa de gunoi a aliatilor. Ce s-a intamplat cu rachetele cu raza medie de actiune si care au fost comisioanele celor implicati nu vom sti probabil niciodata. MApN a clasificat smenul.

Rachetele cu raza medie de actiune romanesti
Din informatiile noastre, inainte de 1989 am primit de la fratii sovietici o mare varietate de armament, printre care si rachete operativ- tactice cu raza medie de actiune (intre 200 si 600 km), tip SCUD. Acest tip de racheta a fost imbunatatit de specialistii romani si era capabil de a purta focoase nucleare sau chimice. Combustibilul solid era adus prin DIE si DIA din China sau Cehoslovacia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.