Consultantul KPMG a finalizat auditul limitat privind rezultatele financiare dupa primele sase luni ale Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), document aprobat de consiliul de administratie al bancii si transmis, ieri, comisiei de privatizare. &b

Consultantul KPMG a finalizat auditul limitat privind rezultatele financiare dupa primele sase luni ale Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), document aprobat de consiliul de administratie al bancii si transmis, ieri, comisiei de privatizare. „Potrivit criteriilor IFRS (standardele internationale de raportare financiara - n.r.), avem un nivel al provizioanelor foarte putin peste calculele noastre, cu numai 60.000 lei, si un profit usor mai jos comparativ cu cele 20 milioane de lei raportate la sase luni“, a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu, citat de Mediafax. Acesta a adaugat ca, de la acest moment, termenele pentru privatizarea bancii depind exclusiv de negocierile dintre comisia de privatizare si cei doi finalisti.

Se schiteaza forma finala a contractului de privatizare
Comisia de privatizare urmeaza sa stabileasca forma finala a contractului de vanzare a bancii, care va fi aprobat de Guvern. Ofertele financiare imbunatatite vor fi depuse la opt zile dupa primirea contractului de catre National Bank of Greece si OTP.
Termenul avansat initial pentru depunerea ofertelor finale a f ost 31 august, dar autoritatile au anuntat inainte de expirarea sa ca procedura va fi amanata, intrucat cei doi ofertanti - National Bank of Greece si OTP Ungaria - au solicitat un audit al rezultatelor CEC pe primele sase luni conform standardelor internationale.

Radulescu: Pretul corect, peste 500 milioane de euro
Radulescu a reafirmat ca, in opinia lui, un pret corect pentru CEC inseamna o oferta financiara de cel putin 500 milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.