Serviciile de e-government sunt de doua ori mai dezvoltate in vechile state membre UE decat in noile state membre din Europa Centrala si de Nord, conform unui studiu al institutului de cercetare ungar ICEG- EC. Potrivit cercetatorilor ungari, exista
Serviciile de e-government sunt de doua ori mai dezvoltate in vechile state membre UE decat in noile state membre din Europa Centrala si de Nord, conform unui studiu al institutului de cercetare ungar ICEG- EC. Potrivit cercetatorilor ungari, exista patru niveluri de dezvoltare a serviciilor de e-government: accesul la informatie, downloadarea (incarcarea) de formulare prin intermediul calculatorului, schimbul interactiv de informatii si tranzactia efectiva si relatia intre autoritatea contractanta si furnizor.
In general, in noile state membre, serviciile de e-government pentru companii sunt mai dezvoltate cu 50-100% decat cele pentru populatie.

Plata taxelor si impozitelor on-line, cel mai utilizat serviciu
Serviciile de e-government cele mai utilizate de catre populatie sunt plata taxelor si impozitelor, preluarea subventiilor alocate familiilor sau inscrierea la forme superioare de educatie. Inmatricularea masinilor, obtinerea diferitelor tipuri de certificate, preluarea ajutoarelor de somaj, aplicatiile on-line pentru obtinerea autorizatiilor de constructie sunt de circa doua ori mai putin utilizate decat plata taxelor si impozitelor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.