O serie de evenimente culturale care ar fi trebuit sa aiba loc in prima parte a Anului Francofoniei au fost amanate sau anulate din cauza unor intarzieri birocratice in acordarea fondurilor necesare, a declarat, marti, Delia Mucica, secretar general
O serie de evenimente culturale care ar fi trebuit sa aiba loc in prima parte a Anului Francofoniei au fost amanate sau anulate din cauza unor intarzieri birocratice in acordarea fondurilor necesare, a declarat, marti, Delia Mucica, secretar general al Ministerului Culturii si Cultelor (MCC). Potrivit acesteia, "vreo sapte-opt evenimente au fost amanate, unele nu s-au mai putut realiza" pentru ca banii n-au putut fi preluati decat cu intarziere din bugetul Ministerului Afacerilor Externe in bugetele altor ministere, inclusiv cel al Culturii si Cultelor.
"Erau nenumarate ministere cu bugete restrictive, astfel ca a durat aceasta armonizare", a spus Delia Mucica, intr-o conferinta de presa de prezentare a evenimentelor culturale ce vor avea loc intre 22 si 30 septembrie, cu ocazia Sommet-ului Francofoniei, sub titlul Bucarest Francophone. Ea a dat ca exemplu propunerea ca Festivalul National de Teatru "I.L. Caragiale" din toamna sa includa o sectiune de teatru francofon. Aceasta idee nu va mai putea fi pusa in aplicare pentru ca invitarea unor trupe de teatru de renume trebuie facuta din timp. In timp ce Delia Mucica s-a referit la masinaria "birocratica" ce a determinat amanarea unor evenimente pentru lunile octombrie sau noiembrie sau suspendarea unor planuri, Cristian Preda, secretar de stat pentru francofonie, a spus ca statul trebuie reformat din punctul de vedere al procedurilor. "Statul nostru se vrea un stat ultraliberal. Pentru a cumpara aceasta foaie de hartie, facem licitatie (...) si ne trebuie 50 de zile. Procedurile sunt adanc impamantenite in mentalitati comuniste. E o combinatie intre ultraliberalism si mentalitati comuniste. Statul asta trebuie reformat din punctul de vedere al procedurilor", a spus Preda in aceeasi conferinta de presa. Conform Deliei Mucica, MCC dispune de 2.364.000 lei pentru organizarea evenimentelor culturale din intreg Anul Francofoniei. Cheltuielile angajate de Guvernul roman pentru Bucarest Francophone, programul de evenimente culturale din ultima saptamana din septembrie, va fi prezentat la finalul manifestarilor, potrivit lui Cristian Preda.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.