"Romania va fi in curand membra a Uniunii Europene si deci a familiei europene, care are valori comune privind democratia si libertatea. Romania a parcurs un drum lung de la unul dintre cele mai dure regimuri comuniste la o tanara democratie. Multi o
"Romania va fi in curand membra a Uniunii Europene si deci a familiei europene, care are valori comune privind democratia si libertatea. Romania a parcurs un drum lung de la unul dintre cele mai dure regimuri comuniste la o tanara democratie. Multi oameni au dovedit curaj politic si personal in aceasta dificila tranzitie. In aceste circumstante, infruntarea trecutului nu este un proces simplu, dar este un proces necesar", a declarat, in exclusivitate pentru Adevarul, Hans Gert Poettering, viitorul presedinte al Parlamentului European incepand cu ianuarie 2007 si, in prezent, presedintele Grupului Partidului Popular European si al Democratilor Europeni. "Trebuie sa se faca dreptate victimelor fostului regim totalitar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.