Posesorii de card, clienti ai bancilor europene, vor putea sa foloseasca instrumentele electronice de plata in orice tara membra a Uniunii Europene la fel de usor ca in tara lor, informeaza no-cash. Obiectivul face parte din planurile de dezvoltare a
Posesorii de card, clienti ai bancilor europene, vor putea sa foloseasca instrumentele electronice de plata in orice tara membra a Uniunii Europene la fel de usor ca in tara lor, informeaza no-cash. Obiectivul face parte din planurile de dezvoltare a Aliantei Europene pentru Scheme de Plata, organism fondat de catre un grup de companii europene ce activeaza pe piata platilor electronice. Grupul este format din "Electronic cash" si "Deutsches Geldautomaten-System" din Germania, "EUFISERV" - Bruxelles, "Euro 6000" - Spania, "Link" - Marea Britanie, "Multibanco" - Portugalia, "Pagobancomat" si "Bancomat" din Italia. Cele cinci companii vor coopera pentru oferirea unei alternative la platile pan-europene, in concordanta cu propunerea UE legata de crearea unei singure zone de plata in Europa (Single Euro Payment Area - SEPA). EAPS va permite acceptarea directa a tranzactiilor cu carduri de debit la nivel pan-european fara a fi nevoie de un procesor intermediar, cum este cazul organizatiilor internationale de plata MasterCard sau Visa. Primul pilot al schemei de plata va fi operational pana la sfarsitul acestui an si va fi extins in cursul anului 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.