in momentul declansarii dosariadei de primavara, dar procesul a devenit pe zi ce trece din ce in ce mai apatic. Prima data, dupa multa vreme, s-a lasat impresia ca s-au gasit solutii pentru starpirea maladiei care a lovit Romania postdecembrista. Exi
in momentul declansarii dosariadei de primavara, dar procesul a devenit pe zi ce trece din ce in ce mai apatic. Prima data, dupa multa vreme, s-a lasat impresia ca s-au gasit solutii pentru starpirea maladiei care a lovit Romania postdecembrista. Exista vointa politica, se incropise si ceva logistica, o lege in acest sens era deja bagata pe teava in parlament, iar opinia publica raspunsese pozitiv la primele semne ale deconspirarii totale. S-a ales pana si un grup-tinta de inceput, acela din care facea parte intreaga clasa politica, urmand ca vanatoarea de securisti sa devina un fenomen social cu o amploare fara precedent. Securistilor camuflati in politicieni le urmau la rand, pentru deconspirare, cei pitulati in randurile dascalilor, cei deghizati in straie preotesti, cei ascunsi printre sindicalistii de frunte si altii care ingroasa randurile diferitelor categorii sociale ce influenteaza viata cotidiana a romanilor.Dupa primele deconspirari de senzatie, care au avut insa un iz de rafuiala politica, motoarele CNSAS-ului si-au redus vizibil turatia. Numarul fara precedent de solicitari, in tandem cu maldarele de dosare plecate din ograda serviciilor, au sufocat practic bunul mers al dosariadei. Totul a culminat cu desecretizarea dosarelor cultelor, cand CNSAS a fost nevoit sa-si recunoasca neputinta, din lipsa unui spatiu de depozitare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.