Ieri, generalul Eugen Badalan, seful Statului Major General (S.M.G.), i-a cerut presedintelui Romaniei trecerea sa in rezerva. Aceasta solicitare survine deciziei luate de ministrul Teodor Atanasiu de a-l pune la dispozitie, principalul motiv fiind
Ieri, generalul Eugen Badalan, seful Statului Major General (S.M.G.), i-a cerut presedintelui Romaniei trecerea sa in rezerva. Aceasta solicitare survine deciziei luate de ministrul Teodor Atanasiu de a-l pune la dispozitie, principalul motiv fiind dosarul penal „masini uzate contra anvelope“ care ii atarna acum de gat. Duminica, ministrul anunta ca e o chestiune de ore numirea unui nou sef al SMG, dar abia ieri a venit cu propunerea pentru contraamiral. Nu mai este un secret pentru nimeni ca ministrul apararii a vrut sa scape de Badalan la doar cateva zile dupa ce Basescu si-a dat OK-ul pentru declansarea urmaririi penale impotriva sa. Cu alte cuvinte, daca Basescu nu-l mai vrea pe Atanasiu in fruntea Armatei, atunci nici Atanasiu nu-l mai vrea pe Badalan, un apropiat al presedintelui, in fruntea SMG. Atanasiu a propus, iar Basescu a incuviintat. Asta inseamna ca, daca se va deschide un dosar penal pe numele liberalului din fruntea Armatei, primul- ministru Tariceanu va trebui sa urmeze exemplul sefului statului, sacrificandu-si un pion.

Ca importanta, seful Statului Major General este al doilea dupa ministrul apararii. In spe ta, contractul „masini uzate contra anvelope“ si l-au asumat trei generali ai SMG (nu si Badalan, afirma Tofan) si un ministru, pe atunci Frunzaverde. Documentul, incheiat la 1 iunie 2000, pe o perioada de cinci ani, prevedea o valoare de schimb de 18.237.432.659 lei (sub 500.000 de dolari). Istoricul dosarului a inceput in 2003 cu niste controale facute de PNA Craiova, de Politia Economica in 2004 si ANAF in 2005. Gelu Tofan, „parintele“ anvelopelor din Romania, spune ca nu s-au gasit nereguli, doar daca nu au fost incalcate reglementarile privind regimul de casare a echipamentelor militare. DNA are alta parere si, pe langa generalul Badalan, ii cerceteaza si pe alti 12 ofiteri activi sau in rezerva.
Pentru a fi aruncate la fier vechi, masinile trebuiau supuse unor expertize.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.