indemna la noi atentate impotriva Israelului, a tarilor din Golf si a Statelor Unite. In urma evenimentelor de ieri, din Damasc, s-au inregistrat trei morti din randul atacatorilor, un altul dintre fortele de securitate siriene si 14 raniti, intre ca
indemna la noi atentate impotriva Israelului, a tarilor din Golf si a Statelor Unite. In urma evenimentelor de ieri, din Damasc, s-au inregistrat trei morti din randul atacatorilor, un altul dintre fortele de securitate siriene si 14 raniti, intre care un diplomat chinez.
Atacul terorist a fost confirmat atat de Departamentul de Stat al SUA, cat si de ministrul de interne al Siriei, el avand loc ieri in jurul orei 10,00 (aceeasi la Bucuresti). Ambasada SUA din Damasc se afla in zona Rawda din cartierul Abu Remmeneh, in care sunt mai multe misiuni diplomatice occidentale, dar si cele ale Chinei si Irakului. De asemenea, mai multe inalte oficialitati siriene isi au resedintele in aceeasi zona. Tot acolo sunt sediile serviciilor de securitate. Daca, la inceput, stirile au fost confuze, clarificarile au aparut, intre timp, din partea oficialitatilor din Damasc si a celor americane. Astfel, agentia de presa oficiala siriana, Sana, a relatat ca genistii fortelor antitero au detonat o masina-capcana parcata in fata Ambasadei SUA, dupa ce aceasta a fost tinta unui atac. In cursul actiunii, agresorii au folosit doua masini - cea in care se aflau si o alta, plina de explozibili, pe care au parcat-o in fata sediului misiunii diplomatice respective.

Un diplomat chinez, ranit
Cei patru teroristi din primul vehicul aveau asupra lor grenade de mana si mitraliere si au fortat intrarea in complexul ambasadei. Garzile siriene care asigurau paza au ripostat, omorand pe loc trei dintre atacatori si ranindu-l pe al patrulea. Surse siriene sustin ca atacatorii strigau sloganuri religioase.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.