Un accident, o gluma copilareasca sau pur si simplu neglijenta - oricare ar fi motivul, lipsa unui deget poate deveni un handicap ""pacatos"". Exista insa si ""victime"" care au reusit sa aiba o cariera stralucita. Desi o drujba i-a taiat jumat

Un accident, o gluma copilareasca sau pur si simplu neglijenta - oricare ar fi motivul, lipsa unui deget poate deveni un handicap ""pacatos"". Exista insa si ""victime"" care au reusit sa aiba o cariera stralucita.

Desi o drujba i-a taiat jumatate de deget pe cand avea doar 4 ani, Jerry Garcia a devenit un chitarist celebru de folk si bluegrass. Pana la moartea sa, in 1995, Garcia a fost cel care a dus trupa The Greatful Dead pe culmile succesului, spectacolele live ale formatiei purtand amprenta solourile sale legendare. Primul muzician european care a influentat jazz-ul american, Django Reinhardt, si-a inceput cariera in Belgia si in Franta pe la inceputul anilor a€™20. In 1928 a fost prins intr-o caravana care a luat foc, mana stanga ramanandu-i partial paralizata. Reinhardt si-a dezvoltat o noua tehnica de cantat, pe la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial purtand deja marca unui star international. Tony Iommi, chitaristul trupei Black Sabbath, calca si el pe urmele lui Django si ale lui Garcia. Inainte de a deveni un star heavy metal, Iommi si-a pierdut doua degete de la mana dreapta intr-un accident industrial. De la modelarea protezelor de inalta calitate, Tony a ajuns sa modeleze chitara intr-un stil unic.

Django Reinhardt


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.