Cea de-a VI-a editie a Simpozionului International de Sculptura "Constantin Brancusi" s-a incheiat recent la Targu Jiu, informeaza corespondentul Rompres. "Simpozionul International de Sculptura de la Targu Jiu constituie o minunata oportunitate de a
Cea de-a VI-a editie a Simpozionului International de Sculptura "Constantin Brancusi" s-a incheiat recent la Targu Jiu, informeaza corespondentul Rompres. "Simpozionul International de Sculptura de la Targu Jiu constituie o minunata oportunitate de a pune scoala romaneasca de sculptura in contact cu fenomenul mondial al sculpturii, de imbogatire a patrimoniului cultural al municipiului cu valoroase opere de arta, de omagiere a numelui si operei Magului de la Hobita, Constantin Brancusi", a declarat directorul Centrului de Cultura si Arta 'Constantin Brancusi' din Targu Jiu, dr. ing. Sorin Lory Buliga.
La actuala editie a simpozionului, dedicata aniversarii a 130 de ani de la nasterea la Hobita Gorjului a parintelui sculpturii moderne, au fost prezenti sculptori profesionisti de peste hotare, respectiv Nikola Kolja Milunovic - Serbia, Ivan Kancev - Bulgaria, Edigio Iovana - Italia si Daysaku Hayashi - Japonia, carora li s-au adaugat romanii Neculai Bandarau, din Bucuresti, si Valer Neag, din Targu Jiu. Cei sase artisti si-au desfasurat activitatea, in perioada 1-31 august, pe Digul Jiului, in vecinatatea operelor brancusiene gazduite de Gradina Publica, realizand sapte lucrari din travertin, care au fost amplasate deja in cartierele municipiului Targu Jiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.