Regizorul neo-zeelandez Peter Jackson, autor al trilogiei "Stapanul Inelelor", va produce un remake al clasicului "Dambusters" (1954), care relateaza atacul memorabil al armatei britanice asupra barajelor germane in timpul celui de-al doilea Razboi M
Regizorul neo-zeelandez Peter Jackson, autor al trilogiei "Stapanul Inelelor", va produce un remake al clasicului "Dambusters" (1954), care relateaza atacul memorabil al armatei britanice asupra barajelor germane in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.
"Este vorba de o poveste uimitoare care continua sa fie venerata in istoria Commonwealth-ului britanic si speranta noastra este sa facem cunoscute mai bine aceste fapte in intreaga lume", a declarat realizatorul "King Kong".
Filmul, care are un buget de 50 de milioane de dolari, nu va fi realizat de Jackson, ci de Christian Rivers, care are 33 de ani si lucreaza cu Jackson de la 17 ani. Pentru Rivers este prima productie la care va semna si scenografia.
Christian Rivers a castigat anul acesta un Oscar pentru efectele speciale pe care le-a supervizat in cadrul productiei "King Kong".
"Dambusters", realizat in 1954 de Michael Anderson, retraseaza raidul Escadronului 617 al Aviatiei Regale britanice asupra barajelor din bazinul Ruhr, inima industriala a Germaniei, actiune care a avut loc in mai 1943.
Operatiunea a fost considerata extrem de dificila atat din punct de vedere uman, cat si tehnic, mai ales ca urmare a utilizarii unor bombe speciale.
Bombele trebuiau lansate de la altitudine mica, motiv pentru care doar 11 dintre cele 29 de avioane care au luat parte la operatiune s-au intors din misiune.
Remake-ul va avea un avantaj asupra productiei originale pentru ca documentele referitoare la operatiune au fost intre timp declasificate, ceea ce va face povestea si mai interesanta", a explicat Peter Jackson.
Filmul va fi turnat anul viitor in Noua Zeelanda si in Marea Britanie si beneficiaza de sprijinul Universal Pictures si StudioCanal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.