Magistratii Tribunalului Bucuresti ar putea incepe luni procesul "Rafo-Carom" cu o amanare, avand in vedere ca dosarul a fost distribuit, potrivit NewsIn, aleator spre solutionare aceluiasi judecator care s-a pronuntat deja asupra mandatului de arest
Magistratii Tribunalului Bucuresti ar putea incepe luni procesul "Rafo-Carom" cu o amanare, avand in vedere ca dosarul a fost distribuit, potrivit NewsIn, aleator spre solutionare aceluiasi judecator care s-a pronuntat deja asupra mandatului de arestare preventiva a lui Marian Iancu.
Judecatorul Niculina Alexandru mai are de solutionat si dosarul din care s-a disjuns cercetarea impotriva celor doi timisoreni, in care Corneliu Iacobov este judecat pentru spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in legaturile cu afacerile derulate la Rafo Onesti. Rechizitoriul de peste 500 de pagini al dosarului Rafo-Carom, trimis in instanta in 24 august, este insotit de nu mai putin de 207 volume de acte si declaratii. Potrivit acelorasi surse, materialul probator cuprinde declaratiile a 130 de martori, printre care fostul ministru al Finantelor Ovidiu Musetescu, dar si partenerii de afaceri si rudele inculpatilor din dosar - Octavian Iancu (fratele celui inculpat in dosarul RAFO-Carom), Corneliu Iacobov, Tiberiu Tender (fratele lui Ovidiu Tender), precum si rapoartele de expertiza, documentele financiar-contabile ale firmelor din grupul VGB, ale Tender SA si Carom.
Pe langa zecile de volume continand chitante si facturi, contracte si adrese ale firmelor coordonate de Tender si Iancu, se afla si 152 de pagini ale interceptarilor din mediul ambiental folosite de procurori pentru a-l aresta preventiv pe Tender pentru ca ar fi incercat sa-l influenteze pe expertul desemnat de Parchet, Cristian Bejenaru. De asemenea, procurorii au legat, la volumul 31, 170 de file continand transcrierile convorbirilor telefonice dintre Marian Iancu si Toader Gaureanu, interceptate inca din 2003 in baza unui mandat de siguranta nationala.
Din dialogul celor doi, sustin procurorii, rezulta intentia de a evita achitarea taxelor si accizelor la bugetul de stat pentru produsele procesate si distribuite de RAFO Onesti. "Din redari rezulta ca Marian Iancu a hotarat ca activitatea de procesare sa fie trecuta pe SC Carom SA atunci cand RAFO a inceput sa aiba datorii prea mari la buget, fiind in pericol de a-i fi sechestrate activele de catre Ministerul Finantelor". In acest dosar vor fi judecati fostul administrator al SC Rafo Onesti, Toader Gaurean, si administratorul SC VGB, Octavian Iancu, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani (in legatura cu un prejudiciu de 7.000 de miliarde de lei), respectiv complicitate la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.