Unul dintre "cei mai inversunati oameni politici din Iasi in lupta impotriva coruptiei la nivel local", prefectul Radu Vasile Prisacaru, a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI in
Unul dintre "cei mai inversunati oameni politici din Iasi in lupta impotriva coruptiei la nivel local", prefectul Radu Vasile Prisacaru, a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI in timp ce perfecta contractul-mita pentru preluarea a 3 ha de teren in schimbul eliberarii unui titlu de proprietate.
Prefectul de Iasi a fost adus ieri la Tribunalul Bucuresti, impreuna cu cei trei complici ai sai, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru luare de mita si complicitate la aceasta infractiune, ne-a informat ieri Biroul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie.
In urma audierilor de peste 7 ore, alaturi de el au mai fost retinuti directorul Agentiei Domeniilor Statului Iasi, Flavius Ionita Leonard, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, omul de afaceri Cristian Maftei si avocatul Toni Cristian Baltag, ultimii doi pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare si dare de mita. Din probele administrate de procurori a reiesit ca, in calitate de prefect al judetului Iasi, Prisacaru, impreuna cu Ionita, a conditionat eliberarea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 16 hectare de primirea din partea viitorului proprietar - persoana denuntatoare, a unei suprafete de teren de 3 hectare din intreaga suprafata. Negocierile in acest sens au fost purtate cu ajutorul lui Toni Cristian Baltag, cele 3 ha de teren intravilan pretinse de Prisacaru si Ionita fiind estimate la aproximativ 600.000 euro.
"Primirea suprafetei de teren solicitate s-a facut prin intermediul invinuitului Maftei Cristian, persoana desemnata de prefect, sub forma incheierii cu persoana denuntatoare a unui antecontract de vanzare-cumparare, prin care aceasta din urma se obliga sa vanda, contra unei sume modice, suprafata de 3 hectare, dupa ce obtinea titlul de proprietate.
Antecontractul de vanzare-cumparare a fost incheiat chiar in biroul notarial al sotiei invinuitului Maftei Cristian", se arata in comunicatul DNA.
Prefectul de Iasi a facut numeroase declaratii publice prin care a solicitat organelor competente sa lupte impotriva coruptiei locale. Una dintre acestea privea posibile ilegalitati comise de reprezentantii RAJAC avand in vedere asemanarea izbitoare a vilei socrului directorului tehnic al Regiei cu sediul RAJAC. Descoperirea apartinea prefectului Radu Prisacaru, care a solicitat verificari cu privire la vila de pe strada Eternitate (inclusiv suprafata de 635 mp), un teren de 1.584 mp din strada Florilor, un altul de 2.100 mp in Dancu, o livada de 2.000 mp si o alta vila in constructie in cartierul Moara de Vant, toate apartinand socrului directorului Mihail Dorus.
Potrivit unor surse din cadrul Prefecturii, totodata i s-ar fi cerut Parchetului verificarea provenientei apartamentului situat pe Soseaua Arcului, detinut de acelasi director tehnic al RAJAC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.