Dintre adversarii pe care nationala Romaniei i-a intalnit de-a lungul anilor, Bulgaria se afla pe locul al doilea, dupa Iugoslavia, in ceea ce priveste numarul de meciuri bilaterale disputate, lucru explicabil prin apropierea geografica dintre cele d
Dintre adversarii pe care nationala Romaniei i-a intalnit de-a lungul anilor, Bulgaria se afla pe locul al doilea, dupa Iugoslavia, in ceea ce priveste numarul de meciuri bilaterale disputate, lucru explicabil prin apropierea geografica dintre cele doua tari.
Prima intalnire a avut loc la Sofia, pe 31 mai 1925, cand "tricolorii" au invins cu scorul de 4-2. In total s-au disputat 35 de partide, cele mai multe cu caracter amical, bilantul general fiindu-ne net favorabil. Romania a castigat 21 de jocuri, 5 s-au incheiat la egalitate iar de 9 ori victoria a revenit vecinilor de la sud de Dunare. Golaverajul, 73-49, ne este, de asemenea, favorabil.Lucrurile stau un pic altfel daca luam in considerare numai meciurile oficiale, capitol la care echilibrul este perfect. In preliminariile Campionatelor Mondiale si Europene sau la turneele finale, Romania si Bulgaria s-au aflat de sapte ori fata in fata, fiecare echipa obtinand cate trei victorii, un meci incheindu-se nedecis. Golaverajul este si el egal, 9-9.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.