Cetateanul britanic Ali Imran, in varsta de 29 de ani, implicat in accidentul din noaptea de joi spre vineri, a fost arestat preventiv pentru o perioada de 20 de zile. Decizia de arestare a fost luata vineri noaptea, dupa mai multe ore de dezbateri,

Cetateanul britanic Ali Imran, in varsta de 29 de ani, implicat in accidentul din noaptea de joi spre vineri, a fost arestat preventiv pentru o perioada de 20 de zile. Decizia de arestare a fost luata vineri noaptea, dupa mai multe ore de dezbateri, de catre un complet al Judecatoriei sectorului 5.

In aceeasi zi, Ali Imran a raspuns, timp de trei ore si jumatate, intrebarilor formulate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 5, in legatura cu implicarea sa in accidentul rutier.
Joi noaptea, cetateanul englez, in varsta de 29 de ani, aflat la volanul unui autotu-
rism "Porsche Cheeyene", in timp ce rula pe Bdul Independentei, dinspre Piata Operei spre Podul Cotroceni, a patruns in intersectia cu Podul Eroilor fara a tine seama de culoarea rosie a semaforului, acrosand un autoturism taxi marca "Dacia Logan", ce se deplasa dinspre Academia Militara spre str. Berzei. In urma impactului, conducatorul taximetrului, Radu Arustei, de 24 de ani, precum si cei doi clienti pe care ii transporta, regizorul Daniel Cristian Nemescu, de 27 de ani, si colegul sau sunetistul Andrei Toncu, de 28 de ani, si-au pierdut viata. De asemenea, conducatorul autoturismului "Porsche Cheeyene" si cei patru insotitori ai sai au fost raniti grav, fiind internati la Spitalul Universitar.
Cetateanul britanic a fost acuzat de uciderea din culpa a celor trei pasageri din taxi, si de vatamare corporala grava a altor trei persoane.

Soferul nu conducea sub influenta alcoolului
Britanicul Ali Imran nu conducea sub influenta alcoolului in momentul producerii accidentului rutier de joi noaptea, soldat cu moartea a trei persoane si ranirea grava a altor trei, este concluzia la care au ajuns politistii de la Brigada de Politie Rutiera, dupa ce acesta a fost supus testului de alcoolemie, imediat dupa producerea evenimentului.
"Aparatul etilotest a indicat concentratia zero in aerul respirat, ceea ce inseamna ca in ultimele 24 de ore britanicul nu consumase nici un fel de bautura alcoolica", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. El a adaugat ca procurorii au dispus, in acest caz, efectuarea unei expertize suplimentare la Institutul Medico-Legal.
Ali Imran a declarat procurorilor, inainte de a fi dus in fata instantei de judecata, ca accidentul a avut loc in mare parte din vina sa, din cauza vitezei mult prea mari a masinii sale. Imran a atacat, cu recurs, decizia de vineri noaptea data de Judecatoria sectorului 5, de a fi emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva, pentru o perioada de 20 de zile, sustinand ca nu reprezinta un pericol daca va fi cercetat in stare de libertate.

Britanicul e dispus sa ajute rudele victimelor
Avocatul cetateanului britanic implicat in accidentul mortal de la Podul Eroilor spune ca Ali Imran regreta ce s-a intamplat si este dispus sa ofere ajutor familiilor indoliate. Avocatul a spus ca acesta nu se va sustrage anchetei conduse de autoritatile romane dar si faptul ca "este dispus sa plateasca cheltuieli legate de inmormantare". 150 de taximetristi s-au adunat sam bata seara la locul accidentului pentru a lua apararea colegului lor implicat in accidentul de vineri dimineata. Taximetristii bucuresteni strang bani pentru a ajuta familia colegului lor, Radu Arustei, ce avea un copil de 8 luni.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.