Mihai Berinde, actual presedinte al Consiliului Concurentei, s-ar putea face vinovat de fals in declaratii daca este sa privim declaratiile sale de avere date pe perioada in care acesta a fost presedintele institutiei mai sus-amintite. Mai mult, tot

Mihai Berinde, actual presedinte al Consiliului Concurentei, s-ar putea face vinovat de fals in declaratii daca este sa privim declaratiile sale de avere date pe perioada in care acesta a fost presedintele institutiei mai sus-amintite. Mai mult, tot Mihai Berinde, prin firmele detinute de familia sa, intra in flagrant conflict cu legea de organizare a institutiei pe care o conduce.

Despre doua dintre firmele familiei nu se face referire in declaratia de avere sau in cea de interese. Din martie 2004, Mihai Berinde conduce Consiliul Concurentei.

Mihai Berinde, actual presedinte al Consiliului Concurentei, s-ar putea face vinovat de fals in declaratii daca este sa privim declaratiile sale de avere date pe perioada in care acesta a fost presedintele institutiei mai sus-amintite. Mai mult Mihai Berinde, prin firmele detinute de familia sa, intra in flagrant conflict cu legea de organizare a institutiei pe care o conduce. Este vorba despre doua dintre firmele familiei, despre care nu face referire in declaratia de avere sau in cea de interese. De altfel, aceste declaratii nu pot fi accesate pe site-ul institutiei. Berinde s pune ca are doua terenuri intravilan, cinci imobile, doua masini, venituri de mai multe miliarde pe an etc. Mihai Berinde nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere.

In acest moment Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei, se afla in incompatibilitate cu aceasta functie. Astfel, in conformitate cu legea pentru declararea si controlul averilor demnitarilor, declaratiile de avere “se fac in scris pe propria raspundere si cuprind bunurile proprii, bunurile comune, cele detinute in indiviziune, precum si cele ale copiilor”. Momentan, pe site-ul Consiliului Concurentei declaratia lui Berinde nu este accesibila de mai bine de o luna, insa in declaratiile facute in anii 2004, 2005 si 2006 declaratiile au serioase omisiuni. Exemplificativ este faptul ca in mai 2005 Berinde sustinea ca sotia sa a obtinut venituri de 210 milioane ROL si alte 230 milioane ROL din activitatea societatii Emesse Lady SRL, la care este actionar unic. La nici un an, in ianuarie 2006, Berinde spunea in declaratia de avere ca tot sotia sa primeste de la aceeasi societate 300 de milioane ROL venituri salariale si alte 900 de milioane venituri din activitatile acestei firme.

Firmele familiei nedeclarate
Insa, ceea ce este foarte grav, este ca acesta societate nu apare in evidentele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) ceea ce ar putea duce la concluzia ca declaratia de avere a lui Berinde este, in fapt, un fals.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.