Pilotul brazilian al echipei Ferrari, Felipe Massa, a obtinut primul succes din cariera, dupa ce s-a impus ieri dupa-amiaza in Marele Premiu de Formula 1 al Turciei, la capatul unei curse fantastice, in care a reusit sa-i devanseze pe liderul mondial
Pilotul brazilian al echipei Ferrari, Felipe Massa, a obtinut primul succes din cariera, dupa ce s-a impus ieri dupa-amiaza in Marele Premiu de Formula 1 al Turciei, la capatul unei curse fantastice, in care a reusit sa-i devanseze pe liderul mondial Fernando Alonso, dar si pe colegul sau de la scuderia italiana, septuplul campion mondial Michael Schumacher. De altfel, Massa si-a anuntat intantia inca de sambata, cand a reusit sa obtina cel mai bun timp din sesiunea de calificari, performanta care l-a situat pentru prima data in pole-position. Din pacate, dupa un start bun al bolizilor de la Ferrari, staff-ul tehnic al "calutului cabrat" a facut o gafa de proportii in turul 44, cand pe circuit se flutura steagul galben, chemandu-i la boxe pentru realimentare pe ambii piloti. Intrat primul la boxe, Massa l-a incomodat involuntar astfel pe Schumacher, iar Alonso a speculat prompt greseala de strategie si s-a interpus intre pilotii Ferrari, revenind pe pista pe locul secund. Pozitie pe care nu a mai cedat-o pana la finalul cursei, in ciuda insistentelor lui Schumacher, care a fortat fara succes de mai multe ori depasirea, dar a fost obligat la final sa se multumeasca doar cu pozitia a treia pe podiumul de premiere. Conform statisticii oficiale, locul patru a fost ocupat de britanicul Jenson Button (Honda), fiind urmat, in ordine, de spaniolul Pedro De La Rosa (McLaren), italianul Giancarlo Fisichella (Renault), germanul Ralf Schumacher (Toyota) si de brazilianul Rubens Barrrichello, care a cucerit un punct important pentru Honda. In urma rezultatelor din Turcia, cursa care a contat pentru etapa a 14-a in Campionatul Mondial, Alonso s-a distantat la 12 puncte de M. Schumacher in clasamentul pilotilor, in vreme ce Ferrari a reusit sa se apropie de Renault la numai doua puncte in topul constructorilor, fapt care mareste tensiunea in ultimele patru curse ale sezonului.
Tiberiu RIST


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.