Principalul suspect al atacului armat petrecut saptamana trecuta in Ferentari, Dorel Marin, a fost capturat sambata la Costinesti, alaturi de acesta fiind retinuti o minora in varsta de 17 ani si George Bosanceanu, patronul unui hotel de pe litora
Principalul suspect al atacului armat petrecut saptamana trecuta in Ferentari, Dorel Marin, a fost capturat sambata la Costinesti, alaturi de acesta fiind retinuti o minora in varsta de 17 ani si George Bosanceanu, patronul unui hotel de pe litoral. Acestia urmau sa fie prezentati aseara magistratilor Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. De asemenea, unul dintre capii clanului Duduianu a fost retinut ieri in acest caz. Sofian V., zis Denom este acuzat de complicitate in atac. Potrivit Mediafax, acesta mai este cercetat intr-un alt caz, alaturi de Dorel Marian si de membri ai clanului Caran, pentru agresiune si talharie, pentru ca in aprilie 2005 au agresat un barbat, intr-un cazino bucurestean, luandu-i acestuia 60 de milioane de lei vechi si cheile unei masini de lux.
Prins cu ajutorul SRI
Dorel Marin, in varsta de 41 de ani, a fost retinut la Costinesti, acesta fiind localizat si prins de Politie cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii (SRI). Odata cu acesta au fost retinuti Aurelia T. (17 ani) - concubina suspectului in atacul armat din Ferentari - si George Bosanceanu, un controversat om de afaceri din Constanta. Cei doi l-au ajutat pe Marin sa se ascunda timp de cateva zile, tanara aducandu-i acestuia haine de schimb si mancare in cele trei zile petrecute pe litoral. Dorel Marin a fost retinut pentru distrugere, tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri. Concubina lui si George Bosanceanu sunt cercetati pentru favorizarea infractorului. Bosanceanu este patronul unui hotel din Mamaia si a fost implicat intr-un scandal, in urma cu trei ani. Atunci acesta a agresat mai multi jurnalisti veniti sa filmeze un control in hotelul sau. Dorel Marin a fugit spre litoral dupa atacul armat din Ferentari si s-a ascuns la Constanta, Mamaia si Costinesti, la domiciliile unor cunostinte mai vechi. El a fost capturat la Costinesti, in timp ce incerca sa se cazeze in statiune, fara sa opuna rezistenta. Potrivit NewsIn, la scurt timp, politistii l-au prins si pe George Bosanceanu, suspectat ca l-ar fi adapostit pe Dorel Marin.
Atacul
Martea trecuta, in jurul orelor 20.45, Ion L. a sosit la o spalatorie auto situata in Ferenari la bordul unui Opel Omega. Acolo a fost asteptat de Dorel Marin. Acesta statea in fata spalatoriei cu un tricou aruncat peste mana dreapta, acolo unde ascundea arma. Potrivit anchetatorilor, atacul a pornit in urma unor discutii aprinse dintre cei doi, referitoare la gasirea unuia dintre membrii gruparii fratilor Camataru, ambii aflandu-se in inchisoare.
Dupa ce a parcat masina in spalatorie, Ion s-a indreptat catre Dorel cu scopul de a-l saluta. Dorel l-a intrebat in acel moment de un cunoscut comun, un individ cunoscut sub porecla de "Musca". Acesta i-a raspuns ca nu stie unde poate fi gasit si ca nu intentioneaza sa stea de vorba pe acest subiect. Scos din sarite, Dorel Marin a inceput sa tipe, reprosandu-i lui Ion ca il ascunde pe "Musca" si ca orice s-ar intampla el il va impusca pe acesta. Iritat de tonul agresorului, dar mai ales de prezenta armei de foc pe care o remarcase ascunsa sub tricou, Ion i-a reprosat acestuia modul in care incerca sa-si rezolve conflictele. In secunda urmatoare, Dorel a aruncat tricoul de pe mana si a inceput sa traga. Mai multe gloante au atins masina lui Ion, de la un capat la altul. Strada s-a umplut de tipete si toata lumea s-a aruncat pe burta. Nervos, Dorel a continuat sa traga, rotind arma in stanga si-n dreapta. Totul a durat doar cateva secunde, dupa care Dorel s-a indreptat spre masina sa parcata in apropiere, un Renault Safrane, la bordul careia a disparut. Investigatorii au stabilit ca arma cu care s-a tras este automata si de calibru mic, de la fata locului fiind ridicate tuburile cartus si alte probe criminalistice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.