Unul din liderii grupului Jovanovici - grupare care a pus in circulatie bilete de ordin falsificate in valoare de 370 de milioane de dolari - a fost retinut la sfarsitul saptamanii trecute. Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si
Unul din liderii grupului Jovanovici - grupare care a pus in circulatie bilete de ordin falsificate in valoare de 370 de milioane de dolari - a fost retinut la sfarsitul saptamanii trecute. Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Viorel Romanescu - dat in urmarire generala in data de 11 august - s-a sustras urmaririi penale in dosarul in care este cercetat, alaturi de alte opt persoane, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup de crima organizata si fals de moneda sau alte valori. Liderul gruparii Jovanovici a fost identificat la locuinta unuia din angajatii lui Gheorghe Badescu - membru al gruparii, aflat deja in arest.
Gruparea
Membrii grupului Jovanovici sunt cercetati pentru introducerea si punerea in circulatie pe teritoriul Romaniei a 178.000 bilete la ordin falsificate, in valoare de 370 de milioane USD, emise de o banca americana din Los Angeles declarata in faliment inca din anul 1996. Achetatorii au stabilit ca, in 2004, Jovanovici Krunislav, ajutat de alte persoane, ar fi introdus in tara 178.000 de file de bilete la ordin emise de o banca din Los Angeles, declarata in faliment inca din 1996. Documentele au fost depozitate intr-o caseta de valori inchiriata la una dintre unitatile bancare din Bucuresti, pentru obtinerea unor imprumuturi bancare prin incheierea unui contract de inchiriere a casetei de valori. Aceste operatiuni erau efectuate de Buran Bojneag, Gheorghe Badescu, Ion Paraschiv, Liviu Gorgonetu si Elena Polexe. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.