Liberalii vor indepartarea ofiterilor de securitate din administratie. PNL va pune conditii PD, la intalnirea neoficiala pe care reprezentantii celor doua partide o au astazi pentru incheierea unui acord de neagresiune si colaborare electorala, una d
Liberalii vor indepartarea ofiterilor de securitate din administratie. PNL va pune conditii PD, la intalnirea neoficiala pe care reprezentantii celor doua partide o au astazi pentru incheierea unui acord de neagresiune si colaborare electorala, una dintre ele fiind indepartarea ofiterilor Securitatii din administratie, au declarat surse liberale, citate de NewsIn. Intalnirea dintre liderii PNL si PD va avea loc cel mai probabil la restaurantul "Casa Doina", la care vor participa aproximativ 30 de liberali si democrati. Din partea PD vor participa majoritatea membrilor Biroului Permanent National, iar din partea PNL - cei mai multi dintre membrii Biroului Permanent Central. Aceasta sedinta se doreste a fi prima intalnire destinata refacerii relatiilor dintre PNL si PD. Potrivit surselor citate, PNL va insista pe continuarea reformei morale, intelegand prin aceasta deconspirare si lustratie.
Acord de neagresiune
Un subiect de discutie il va reprezenta posibilitatea semnarii unui acord de neagresiune si de colaborare in perspectiva unor eventuale alegeri anticipate. Propunerea de armistitiu a venit din partea PD, la ultima sedinta a Consiliului National de Conducere al Aliantei, unde s-a stabilit ca reprezentantii celor doua partide sa se intalneasca in afara cadrului formal al CNC si sa identifice solutiile pentru armonizarea relatiilor. Potrivit acelorasi surse, democratii au invocat chiar renegocierea protocolului Aliantei, promitand participarea pe liste comune la alegerile parlamentare si impunerea raportului de 1 la 1 pe viitoarele liste parlamentare. Ei chiar au avansat ideea unei rocade in ceea ce priveste premierul, astfel incat in primii doi ani, dupa anticipate, postul sa revina tot PNL, iar in urmatorii doi ani, sa revina PD. Democratii ar fi incercat sa ii convinga pe colegii lor ca trebuie reinnodate legaturile, in conditiile in care nu se poate conta pe UDMR si PC, iar anticipatele par a fi singura solutie imediat dupa aderarea la UE, in ianuarie 2007. Surse liberale mai sustin ca initiativa PD ar avea legatura si cu izolarea partidului lor pe anumite initiative, democratii fiind constienti ca nu pot merge mai departe pe cont propriu. Ei ar fi facut chiar aluzii autoironice referitoare la izolarea lor pe scena politica si le-ar fi recomandat liberalilor sa mai incetineasca motoarele in ceea ce priveste reforma morala si deconspirarea securistilor, iar atunci cand au initiative legate de Legea Ticu si de functionarea CNSAS sa ii consulte si pe ei, inainte de a iesi public cu un astfel de mesaj. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.