Comuna Potlogi, Dambovita, sta sa se surpe. Nu din cauza unei alunecari de teren sau a unui fenomen meteorologic extrem, ci din cauza unei firme care transporta balast. Camioane incarcate la refuz trec zi si noapte cu viteza prin Potlogi si slabesc r
Comuna Potlogi, Dambovita, sta sa se surpe. Nu din cauza unei alunecari de teren sau a unui fenomen meteorologic extrem, ci din cauza unei firme care transporta balast. Camioane incarcate la refuz trec zi si noapte cu viteza prin Potlogi si slabesc rezistenta constructiilor, a Palatului si bisericii brancovenesti si a altor case-monument din comuna. soseaua este impracticabila, iar tevile de gaze au iesit la suprafata. Ajunsi la capatul rabdarii si incercand sa-si salveze casele, oamenii din Potlogi au inceput sa blocheze soseaua, facand lanturi vii in mijlocul drumului.
"Ne omoara cu zile! In fiecare dimineata vad ca se maresc gaurile din zidul casei. O sa cada peste mine, intr-o noapte. Asa sunt mai toate casele de la sosea. Dar nimeni nu e interesat. Isi iau partea si se fac ca nu vad", spunea, aproape inlacrimata, tanti Niculina, profesoara in Potlogi. Alaturi de ea, cateva zeci de oameni erau in strada, blocand camioanele cu balast. Florin Neacsu, patronul firmei de transport, "Nef Service Trei", sosit sa vada de ce intarzie soferii, se uita, nepasator, la oamenii care-l apostrofau. "Nici nu-ti pasa ca ne darami casele. Important e sa te umpli tu de bani. Ai grija cu plicurile alea ( de spaga n.r.), sa nu le incurci!", ii strigau satenii, abia tinuti in frau de politistii din comuna. "Nu comentez. Nu este treaba mea. Eu, daca este cazul, imi platesc amenzile si cu asta basta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.