Printre noii aditivi alimentari autorizati, in numele "recentelor evolutii tehnologice si stiintifice", se numara eritritol, 4-hexilrezorcinol, hemiceluloza de soia, etil-celuloza. Altii au fost "binecuvantati" sa fie extinsa folosirea lor - cum este cazul carbohidratului de sodiu pentru branzeturi, sorbanti si benzonati pentru crustacee, dioxid siliconic ca suport - pentru produsele traditionale. Un nou indulcitor alimentar s-a mai alaturat listei: eritritolul.
In Romania nu controleaza nimeni concentratia aditivilor
In Romania, asa cum nu pot fi verificate legumele si fructele daca au fost tratate in exces cu substante chimice, nici concentratia de aditivi alimentari nu poate fi depistata in laboratoare, desi dupa aderarea la UE acest lucru este obligatoriu. Raportul de monitorizare al Comisiei Europene din primavara arata ca legislatia romaneasca in domeniul aditivilor alimentari nu este inca deplin armonizata cu acquis-ul intr-un numar important de domenii precum aditivii, aromatizantii, materialele care intra in contact cu alimentele, suplimentele alimentare si alimentele cu destinatie speciala, organismele modificate genetic.
Despre autor:
Sursa: Adevarul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Mașina fostului campion de Formula 1 Ayrton Senna, scoasă la vânzare. Cât...
Sursa: wall-street.ro