care sa apeleze pentru investitiile atat de necesare orasului, "gaura" mostenita de la predecesorii sai era de, nici mai mult, nici mai putin, 70 miliarde lei.
- S-au implinit doi ani de cand va aflati la Primaria Falticeni. Ce-ati realizat din
care sa apeleze pentru investitiile atat de necesare orasului, "gaura" mostenita de la predecesorii sai era de, nici mai mult, nici mai putin, 70 miliarde lei.
- S-au implinit doi ani de cand va aflati la Primaria Falticeni. Ce-ati realizat din ce v-ati propus si ce ar mai fi de facut?
- Intr-adevar, am pornit la drum cu un program bine gandit, care avea la baza toate nevoile locuitorilor municipiului Falticeni. Intr-o oarecare masura, proiectele din campania electorala sunt in continuare prioritare. La scurt timp dupa preluarea mandatului, au inceput sa apara probleme grave, pe care un om pus pe munca le poate accepta cu greu. Pe rand, au ajuns pe masa de lucru hotarari judecatoresti cu titlu executoriu, iar controlul financiar pe care l-am cerut a scos la iveala faptul ca, in iulie 2004, Primaria Falticeni avea datorii de peste 70 miliarde de lei, ceea ce, pentru un oras cu un buget propriu de 30 miliarde de lei anual, este o povara greu de dus. Gandurile bune din campanie s-au confruntat cu o realitate apasatoare.
- Cum ati iesit din acest impas?
- Am constientizat ca datoriile mostenite nu trebuie sa sufoce Falticeniul. Am chibzuit, din acel moment, fiecare leu care a intrat in sacul comun, dar in loc de a mai construi o parcare sau un loc de joaca am fost nevoiti sa dirijam banii spre datorii. Pentru acest lucru, am reorganizat serviciile primariei, ceea ce nu se putea realiza fara un aparat al executivului profesionist si performant. Practic, am avut de acoperit, in mai putin de doi ani, 9 miliarde de lei in contul unei datorii catre Electrica a fostului operator al Sistemului de furnizare a apei, pentru ca orasul sa aiba apa potabila in continuare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.