Ofiterii judiciaristi din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau au prins trei escroci, cu antecedente penale, care inselasera mai multi batrani, pe raza judetului Bacau, atribuindu-si fara drept calitatea de inspectori ai unor case de
Ofiterii judiciaristi din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau au prins trei escroci, cu antecedente penale, care inselasera mai multi batrani, pe raza judetului Bacau, atribuindu-si fara drept calitatea de inspectori ai unor case de pensii. Prin acest tertip, in perioada iunie-august 2006, D. Dumitru, de 62 ani, din Bacau, Liviu Codrea, de 39 ani, din Moreni, judetul Dambovita si Vasile Pacuraru, de 37 ani, din Bacau, au comis 16 infractiuni de inselaciune in dauna avutului privat. Acestia racolau persoane in varsta, din mediul rural, carora li se prezentau ca fiind inspectori ai unor case de pensii, cereau sume de pana la cinci milioane de lei, cu promisiunea, ca ulterior, sa le acorde compensatii pentru recorelarea pensiilor prin diferite institutii bancare.
Dupa ce le castigau increderea, escrocii isi transportau victimele in municipiul Bacau, folosind diferite autoturisme, unde, dupa ce le xerocopiau documentele de identitate, ii abandonau. Se estimeaza ca suma escrocata de acestia se ridica la 30.000 de lei. In prezent, politistii efectueaza cercetari pentru probarea si trimiterea in fata instantelor de judecata a celor in cauza. Judecatoria Bacau a dispus cercetarea in stare de arest preventiv a lui D. Dumitru si Liviu Codrea, si in stare de libertate - a lui Vasile Pacuraru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.