Dupa cum informeaza Euronews, doua dintre cele mai mari banci din Italia, Intesa si Sanpaolo, vor fuziona, pentru a crea un consortiu cu o valoare pe piata de 55 de miliarde de euro. Banca nou creata va ocupa locul zece in topul celor mai importante
Dupa cum informeaza Euronews, doua dintre cele mai mari banci din Italia, Intesa si Sanpaolo, vor fuziona, pentru a crea un consortiu cu o valoare pe piata de 55 de miliarde de euro. Banca nou creata va ocupa locul zece in topul celor mai importante institutii de acest fel din Europa. Mutarea a fost aplaudata atat de investitori, cat si de statul italian, si face parte dintr-o tendinta mai generala de fuzionare a bancilor europene. Noul guvernator al Bancii Italiei, Mario Draghi, considerat a fi un mare avocat al consolidarilor din sistemul bancar, ar fi jucat un rol esential in realizarea acestei aliante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.