Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, ieri, pensionarea magistratilor militari Gheorghe Oancea si Vasile Stanca. Colonelul magistrat Gheorghe Oancea este cel care a instrumentat dosarul revolutiei de la Cluj, Timisoara si Bucuresti. In dosar
Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, ieri, pensionarea magistratilor militari Gheorghe Oancea si Vasile Stanca. Colonelul magistrat Gheorghe Oancea este cel care a instrumentat dosarul revolutiei de la Cluj, Timisoara si Bucuresti. In dosarul privind reprimarea revolutiei de la Timisoara, Gheorghe Oancea l-a arestat pe primul general roman cercetat pentru fapte grave comise la Revolutie. Acesta a fost trimis in fata instantei, fiind condamnat la zece ani de inchisoare. De asemenea, Oancea a fost foarte aproape de a fi nominalizat pentru a face parte din Comisia ONU de ancheta a asasinarii premierului libanez Rafik Hariri. Gheorghe Oancea a lucrat si impreuna cu Vasile Stanca in mai multe dosare, cele mai importante fiind cazul Motorola si cel privind moartea generalului Vasile Milea.
In urma pensionarii celor doi magistrati, Sectia Parchetelor Militare va lucra cu mai putin de jumatate din numarul de procurori prevazut in organigrama. Potrivit organigramei, in cadrul Sectiei Parchetelor Militare (SPM) ar trebui sa functioneze 19 magistrati militari, dar prin pensionarea celor doi vor ramane doarasapte posturi ocupate. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.