Din 2007, la pescuitul in scop comercial in bazinele piscicole naturale, sunt admise numai ambarcatiunile construite din lemn, fibra sau metal, iar toate navele cu lungimi mai mari de 15 metri trebuie sa aiba instalat la bord un sistem de monitorizar
Din 2007, la pescuitul in scop comercial in bazinele piscicole naturale, sunt admise numai ambarcatiunile construite din lemn, fibra sau metal, iar toate navele cu lungimi mai mari de 15 metri trebuie sa aiba instalat la bord un sistem de monitorizare prin satelit, conform noilor reglementari.
Potrivit unui Ordin al ministrului Agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Gheorghe Flutur, sistemul de monitorizare trebuie sa fie conectat in permanenta atat timp cat nava se afla in activitate pe mare. Inainte de plecare, comandantii navelor de pescuit sau conducatorii ambarcatiunilor de pescuit trebuie sa anunte autoritatile portuare intentia de a iesi in mare.
Pestele pescuit in apele continentale este descarcat in punctele speciale, unde se poate comerciliza catre persoane fizice. Speciile prinse trebuie mentionate in jurnalele de pescuit utilizand codurile alocate fiecarei specii. De asemenea, comandantii navelor sunt obligati sa semnaleze prezenta delfinilor in zona de pescuit.
Ordinul prevede ca punctele de descarcare trebuie sa detina autorizatie sanitar-veterinara de functionare si sa fie dotate cu apa curenta, masini pentru fulgi de gheata si ambalaje.
Agentii economici au obligatia sa monteze marci pe uneltele de pescuit inscrise in autorizatia de pescuit comercial, cele care nu au montate asemenea marci, fiind retrase de la pescuit. Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura stabileste, pana la data de 1 decembrie a fiecarui an, cotele anuale admisibile la pescuit, zonele de pescuit comercial si captura total admisibila pe specii.
Practicarea pescuitului in scop comercial se face pe baza Licentei de pescuit comercial si a Permisului de pescuit comercial. Autorizatia de pescuit comercial se acorda pescarilor, persoane fizice sau juridice si organizatiilor de pescari si se elibereaza anual de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, prin filialele teritoriale.
In tara noastra pescuitul in scop comercial se practica in Dunare, Delta Dunarii, complexul lagunar Razim-Sinoe, Prut, lacuri de acumulare in care nu se practica acvacultura si in Marea Neagra.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.