Mona Musca, Cristian Radulescu si udemeristul Sogor Csaba. Invitata, Rodica Stanoiu nu a venit, motivand probleme medicale. Mona Musca s-a prezentat insotita de fiica sa. Trecerea a 35 de ani si problemele legate de divortul din vremea aceea a
Mona Musca, Cristian Radulescu si udemeristul Sogor Csaba. Invitata, Rodica Stanoiu nu a venit, motivand probleme medicale. Mona Musca s-a prezentat insotita de fiica sa. Trecerea a 35 de ani si problemele legate de divortul din vremea aceea au facut-o insa pe Mona Musca sa uite multe, inclusiv ca a dat mai multe note informative in scris fostei Securitati. Vadit agitata, ea a anuntat la iesire ca in dosarul sau de Securitate au aparut doua note informative suplimentare "foarte frumoase" semnate de ea cu pseudonimul "Dana" cu privire la o secretara si o alta persoana care lucrau in cadrul Facultatii de Litere de la Timisoara. "Cele doua note demonstreaza clar nu numai bunele intentii, ci si faptele bune", a plusat Mona Musca, apreciind ca informarile sunt doar niste caracterizari. Intrebata de ce nu si-a adus aminte de ele, deputata a motivat ca era prea absorbita cu propriul divort la acea vreme si ca timpul face ca unele lucruri sa fie uitate. "Erau niste caracterizari chiar pozitive, de genul colega muncitoare, care vine la munca, desi are probleme acasa", a explicat Mircea Dinescu, membru in colegiul CNSAS. Potrivit lui Dinescu, cele doua note au fost gasite in dosarele unor terte persoane, ale celor doua persoane la care Mona Musca facea referire.

Gardienii antiteroristi ai Securitatii
Atat democratul Cristaian Radulescu, cat si conservatorul Radu Terinte sustin ca au oferit informatii departamentului antitero al Securitatii cu privire la niste studenti arabi banuiti sau chiar probati ca fiind membri ai unor organizatii teroriste. Cei doi parlamentari au spus insa ca au procedat ca orice bun cetatean confruntat cu spectrul terorismului. "Este vorba doar de o obligatie pe care si atunci, si acum, si in Romania, si in SUA o avem cu totii", a afirmat Radulescu, cel care, in 1976, ca student, a oferit informatii despre colegul sau de camera de camin, seful unei "bine cunoscute" retele teroriste in Romania. El a negat ca ar fi semnat vreun angajament cu fosta Securitate, precizand ca nu a dat niciodata informari scrise.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.