Formatia italiana si cea engleza, alaturi de Hamburg, Benfica si Valencia sunt primele echipe calificate in grupele Ligii Campionilor, in urma disputarii turului 3 preliminar al competitiei. Celelalte partide au avut loc aseara, dupa inchiderea acest

Formatia italiana si cea engleza, alaturi de Hamburg, Benfica si Valencia sunt primele echipe calificate in grupele Ligii Campionilor, in urma disputarii turului 3 preliminar al competitiei. Celelalte partide au avut loc aseara, dupa inchiderea acestei editii.

Obligata sa joace in turul 3 preliminar in urma scandalului meciurilor trucate, AC Milan a reusit totusi sa ajunga in grupe dupa ""dubla"" cu Steaua Rosie Belgrad. Invingatori cu 1-0 in primul meci, pe San Siro, ""rossonerii"" au castigat cu 2-1, marti seara, si partida retur de pe ""Maracana"" sarbilor. Baietii lui Carlo Ancelotti nu au avut probleme majore cu formatia ex-iugoslava, aflata departe de gloria de altadata. Inzaghi a deschis scorul in minutul 29, iar Seedorf a ingropat si ultimele sperante ale sarbilor cu 10 minute inainte de final. Golul ulterior al lui Dokici n-a mai contat. Chiar si in aceste conditii, tehnicianul italian spune ca emotiile nu l-au ocolit la intalnirea cu Steaua Rosie. ""Ne simtim foarte usurati. Nu e fost usor deloc sa pregatim aceste doua meciuri. Oricum, a fost injust sa jucam preliminarii"", a declarat Ancelotti.
CIFRA ROTUNDA. Partida de marti seara a reprezentat pentru Milan meciul 1.000 de cand gruparea italiana a fost preluata de magnatul Silvio Berlusconi. De atunci ""rossonerii"" au castigat sapte titluri de campioana a Italiei, patru Cupe ale Campionilor, cinci Supercupe ale Italiei, patru Supercupe ale Europei, doua Cupe Intercontinentale si o Cupa a Italiei. Odata ajunsi in grupe, milanezii se pot gandi acum si la urmatoarele lovituri de mercato. Vicepresedintele Adriano Galliani s-a deplasat ieri la Madrid pentru a negocia cu Realul transferul lui Ronaldo. ""Jucatorul este dispus sa vina la Milano. Acum trebuie sa tratam cu gruparea spaniola"", a declarat oficialul italian. La randul sau, Carlo Ancelotti consi-dera ca pe San Siro, Ronaldo ""ar putea redeveni numarul unu in lume"". Totusi, in cazul in care afacerea nu s-ar concretiza, ""rossonerii"" pot apela la planul B: Eto""o pare sa nu fie multumit la Barcelona, asa ca n-ar spune nu unei eventuale oferte a Milanului.
CALIFICARE. Campioana Europei in 2005, Liverpool, si-a asigurat si ea calificarea in grupe, in urma dublei confruntari cu israelienii de la Maccabi Haifa. Dupa victoria cu 2-1 din meciul tur, englezii au remizat, 1-1, pe teren neutru, la Kiev. Partida s-a disputat in Ucraina din cauza situatiei tensionate din Israel. Chiar daca au fost net superiori adversarilor lor, ""cormoranii"" nu au oferit un joc prea convingator. Peter Crouch a deschis scorul la scurt timp dupa pauza, iar Colautti a egalat cateva minute mai tarziu. Intr-o alta partida, Hamburg a terminat la egalitate, 1-1, pe terenul spaniolilor de la Osasuna. Pentru ca in primul meci scorul a fost 0-0, germanii merg mai departe datorita golului marcat in deplasare. In schimb, Valencia si Benfica au facut victime printre echipele austriece. Formatia spaniola a invins cu 3-0 pe Salzburg, iar portughezii au trecut cu acelasi scor de Austria Viena. Tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor va avea loc in aceasta seara, cu incepere de la ora 19:00, la Monte Carlo.

GONITI DE FLACARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.