Gardienii de la penitenciarul din Tremonde au intrat in greva, dupa ce, sambata, au evadat 28 de detinuti, printre care se aflau mai multi romani. Conationalii nostri erau incarcerati, pentru ca aveau de ispasit mai multe pedepse datorate unor furtu

Gardienii de la penitenciarul din Tremonde au intrat in greva, dupa ce, sambata, au evadat 28 de detinuti, printre care se aflau mai multi romani. Conationalii nostri erau incarcerati, pentru ca aveau de ispasit mai multe pedepse datorate unor furturi.

Gardienii inchisorii din Tremonde, situata in nord-vestul Belgiei, din care, pe data de 18 august, au evadat 28 de detinuti, au intrat luni in greva. Acestia cer sporirea masurilor de securitate si suplimentarea personalului, pe timpul grevei supravegherea detinutilor fiind preluata de politia locala.

Filip Dudal, un reprezentant sindical, a declarat ca inchisoarea trebuie renovata aripa cu aripa pentru ca, la fel ca doua treimi din penitenciarele belgiene, dateaza din secolul al XIX-lea. Personalul penitenciarului doreste instalarea unor noi incuietori si a unor usi de metal, precum si angajarea a inca 15 gardieni. Initial greva trebuia sa se intinda pe o perioada de 24 de ore, dar daca cererile nu vor fi satisfacute, va fi prelungita pe o perioada nedeterminata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.