sunt diverse: 4.868 de scoli si 3.439 de gradinite nu au alimentare cu apa, 3.748 de scoli si 3.017 gradinite nu au instalatii sanitare decente, iar in 1.002 scoli si 946 de gradinite este necesara reabilitarea sistemului de incalzire. "Copiii trebui
sunt diverse: 4.868 de scoli si 3.439 de gradinite nu au alimentare cu apa, 3.748 de scoli si 3.017 gradinite nu au instalatii sanitare decente, iar in 1.002 scoli si 946 de gradinite este necesara reabilitarea sistemului de incalzire. "Copiii trebuie sa mearga la scoala sau la gradinita, nu pe santiere, nu in scoli in care inca se lucreaza sau in spatii insalubre care sa le puna la incercare capacitatea de supravietuire in conditii de risc", i-a avertizat pe prefecti premierul Tariceanu. Doar 40% din cladirile scolare sunt construite dupa anul 1977, cu respectarea normelor de rezistenta corespunzatoare gradelor de seismicitate, arata ultimele date statistice ale Ministerului Educatiei. In mediul rural, aproape 7% din scoli au peretii din chirpici si din lemn. Totodata, 44% din cladirile scolare sunt construite cu plansee din lemn, iar 8% sunt cladiri cu invelitori din carton asfaltat, sita si stuf. Conform ministrului educatiei, Mihail Hardau, 70% din banii alocati in luna mai pentru modernizarea scolilor sunt inca necheltuiti. Hardau i-a avertizat pe prefecti ca toti banii care nu vor fi cheltuiti in cadrul judetelor pana la 30 septembrie vor fi retrasi si redistribuiti altor judete, mai harnice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.