Un violent incendiu de padure s-a declansat luni seara in regiunea turistica Halkidiki, din nord-estul Greciei, langa zone locuite, informeaza Rompres. Potrivit sefului pompierilor, Andreas Kois, flacarile se intindeau intr-o regiune balneara adapost
Un violent incendiu de padure s-a declansat luni seara in regiunea turistica Halkidiki, din nord-estul Greciei, langa zone locuite, informeaza Rompres. Potrivit sefului pompierilor, Andreas Kois, flacarile se intindeau intr-o regiune balneara adapostind numeroase resedinte secundare, langa localitatea Polyhronos.
In cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Ambasada Romaniei la Atena si la Consulatul General de la Salonic au fost instituite celule de criza care mentin in permanenta legatura cu turistii romani si cu autoritatile locale si centrale din Grecia, informeaza MAE. Din verificarile intreprinse s-a constatat ca nu exista victime printre turistii romani, acestia fiind sprijiniti sa-si continue sejurul sau, dupa caz, sa se inapoieze in tara. Celulele de criza din MAE, Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei din Salonic vor monitoriza in continuare evolutia situatiei si, in functie de aceasta, vor lua masurile care se impun. Persoanele care doresc sa obtina informatii despre rudele sau prietenii aflati in concediu in zona Halkidiki pot contacta Directia Generala Afaceri Consulare la telefoanele 3196870, 3196871 sau 3196880. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.