La incheierea unui caz deschis impotriva principalelor companii de tabac americane, judecatorul Gladys Kessler a acuzat compania British American Tobacco de tainuire de informatie cu scopul de a influenta decizia finala. Citata intr-un material din T
La incheierea unui caz deschis impotriva principalelor companii de tabac americane, judecatorul Gladys Kessler a acuzat compania British American Tobacco de tainuire de informatie cu scopul de a influenta decizia finala. Citata intr-un material din The Guardian, judecatoarea a explicat: "Membrii corporatiei BAT au distrus documente, le-au mutat dintr-o filiala BAT in alta, au distrus complet o baza de date, au introdus in documente date care nu au existat niciodata si si-au fortat angajatii sa inregistreze in scris anumite informatii." In timpul procesulu, s-a facut referire la o proba adusa intr-un proces mai vechi impotriva BAT si anume raportul unui fost partener la BAT, Andrew Foyle, care descria tacticile companiei de tainuire a informatiilor potential compromitatoare. Raportul judecatoarei Kessler este una dintre putinele victorii impotriva industriei tabacului care au putut fi obtinute in acest proces.
Companiile acuzate, Philip Morris, RJ Reynolds, Brown& Williamson, Lorriard Tobacco si BAT, au neutralizat deja, printr-un caz castigat la Curtea de Apel, orice posibilitate de a li se cere sa plateasca cheltuielile de sanatate ale consumatorilor care ii dadusera in judecata.
Mizele initiale ale acestui caz se ridicau la suma colosala de 290 de miliarde de dolari, dar corporatiile s-au asigurat deja ca nu vor avea de plata astfel de daune.
In plus, BAT va face apel si impotriva opiniei judecatoarei cu privire la ascunderea de dovezi relevante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.