Comisia speciala a Presedintiei lucreaza la definitivarea raportului care va fi inaintat sefului statului si nu mai sunt necesare audieri suplimentare ale ministrului Apararii, a anuntat ieri consilierul prezidential Stefan Deaconu, presedintele Comi
Comisia speciala a Presedintiei lucreaza la definitivarea raportului care va fi inaintat sefului statului si nu mai sunt necesare audieri suplimentare ale ministrului Apararii, a anuntat ieri consilierul prezidential Stefan Deaconu, presedintele Comisiei. "Comisia speciala a Presedintiei lucreaza in prezent la definitivarea raportului legat de ministrul Apararii, Teodor Atanasiu si consider ca nu mai sunt necesare audieri suplimentare ale ministrului", a spus Deaconu, citat de Mediafax. Ministrul Apararii a fost audiat ieri de Comisia speciala timp de aproximativ un sfert de ora. Consilierul prezidential a precizat ca nu poate da amanunte referitoare la discutiile pe care comisia le-a avut cu ministrul Atanasiu, dar a subliniat ideea ca, in momentul in care raportul va fi finalizat, presedintele il va primi si ii va face publice concluziile. Surse liberale au precizat ca raportul va fi intocmit foarte curand. Membrii Comisiei nu i-au prezentat ministrului Apararii nici un alt document in afara celor doua dosare de presa prezentate acestuia si la precedenta audiere de la Cotroceni. "La final, membrii comisiei l-au instiintat pe Atanasiu ca, in cursul zilei de astazi, cel tarziu maine, va fi intocmit un raport care va fi inaintat presedintelui Traian Basescu", au mai precizat surse liberale citate de Mediafax.
Comisia speciala de la Cotroceni nu poate da un verdict in cazul Atanasiu, ci doar intocmeste un raport pe care il prezinta sefului statului, in care recomanda daca se impune sau nu inceperea urmaririi penale in cazul demnitarului. Concluziile raportului in care vor fi incluse si informatiile furnizate de ministrul Apararii Comisiei speciale vor fi facute publice, conform legii, de catre presedinte. Recomandarile Comisiei sunt consultative, astfel ca decizia inceperii sau neinceperii urmaririi penale ii apartine lui Traian Basescu. Comisia speciala a fost sesizata de Parchetul ICCJ, conform Legii privind raspunderea ministeriala, ca urmare a plangerilor formulate de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de deputatul PSD Eugen Bejinariu impotriva lui Atanasiu. Cei doi au invocat savarsirea infractiunilor de comunicare de informatii false, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.