Steaua mai are un meci pana la revenirea in lumea buna a fotbalului european, acolo unde poate ajunge diseara, dupa disputa cu Standard Liege, din mansa a doua a turului III preliminar din UEFA Champions League. Singura echipa romaneasca prezenta in
Steaua mai are un meci pana la revenirea in lumea buna a fotbalului european, acolo unde poate ajunge diseara, dupa disputa cu Standard Liege, din mansa a doua a turului III preliminar din UEFA Champions League. Singura echipa romaneasca prezenta in faza grupelor (de trei ori consecutiv, in sezoanele incepute in 1994, 1995 si 1996), unde s-a si oprit fara a impresiona, dar si fara a dezamagi, asteapta acest moment de un deceniu. A fost aproape de el anul trecut, contra lui Rosenborg, dar l-a ratat nepermis. De data aceasta, mai ales dupa rezultatul din tur, 2-2, Steaua pare condamnata la calificare.
Olaroiu: "Trebuie sa jucam cu mintea"
Cosmin Olaroiu (foto), antrenorul ros-albastrilor, a renuntat ieri, fortat si de UEFA, la starea de "silenzio stampa" si a participat la o conferinta de presa. "Ma gandesc numai la acest meci. Trebuie sa ne calificam, pentru a ne indeplini un vis, atat pentru noi, cat si pentru suporterii nostri, iar apoi nimic nu va mai conta. Nici nu ma mai intereseaza ce va fi dupa aceea", a spus Olaroiu. Acesta crede ca Steaua are "maturitatea si experienta care sa-i permita sa treaca de acest hop", chiar daca adversarul "este unul destul de puternic, care a pus probleme si in primul meci". "Sa spunem ca a obtinut un rezultat bun in deplasare, dar calificarea este inca in joc. Nu ne va fi usor. Va trebui sa avem determinare, curaj si, mai ales, minte. Trebuie sa jucam cu mintea acest meci si de aceea avem nevoie de o concentrare la maximum a jucatorilor. Am convingerea ca putem face acest pas", a continuat Olaroiu. "Ne-ar califica si un 0-0, dar nu putem juca pentru acest scor", a mai precizat antrenorul ros-albastrilor, care a adaugat ca asteapta si sprijinul fanilor. "Daca vom fi condusi, nu va fi o problema pentru noi. Si la 0-1 vom fi in cartile calificarii, pentru ca mergem mai departe daca vom egala. Asa ca nu trebuie sa intram in panica in nici un moment la meciului", a mai spus Olaroiu. Despre problemele de lot, Olaroiu a spus: "Sansa noastra este ca am rulat toti jucatorii. De exemplu, Baciu va juca in locul suspendatului Ghionea si cred ca se va descurca, pentru ca are meciuri in picioare. El a capatat incredere, la fel ca si ceilalti fotbalisti care jucau mai putin, si ne putem baza pe el". Olaroiu a precizat ca nu se va baza pe G. Coman, aflat in urma cu pregatirea, desi acesta a fost folosit putin in meciul cu FC Vaslui. De asemenea, antrenorul stelist s-a referit si la absenta captanului Radoi: "Importanta este echipa, nu liderul ei!". Olaroiu a precizat ca, in afara lui Radoi, V. Iacob (accidentati) si Ghionea (suspendat), tot lotul este valid dupa ce D. Goian si Paraschiv au fost recuperati dupa usoare accidentari.
Calificare pentru fotbalul romanesc
Olaroiu considera ca o calificare este importanta pentru fotbalul romanesc din punct de vedere al imaginii, dar si al potentialului jucatorilor romani in viitor. "O calificare pentru Steaua ar fi incununarea muncii si a eforturilor din ultima perioada. O necalificare ar insemna sa o luam de la capat", a spus Olaroiu, care a adaugat ca spera ca si Rapid si Dinamo sa se califice mai departe, "pentru binele fotbalului romanesc, dar si pentru a avea un program mai incarcat, intr-un sezon foarte important in Liga I". Antrenorul Stelei nu a dorit sa comenteze delegarea arbitrului englez Graham Poll, devenit celebru pentru gafa comisa la CM 2006, cand l-a eliminat pe croatul Josip Simunic doar dupa al treilea cartonas galben: "Daca as fi antrenat arbitri, puteam vorbi!".
Fara teama de Rapaic
Antrenorul din Ghencea a comentat si jocul lui Standard. "Este o echipa care a inceput mai greu acest sezon, dar in acest moment incepe sa se regaseasca. I-am vazut in ultimul lor meci de campionat, in care au jucat bine, dar nu sunt de speriat. Pentru ei conteaza acum si reintrarea lui Onyewu, pentru ca au castigat in talie si sunt periculosi la fazele fixe. Oricum, dupa primele doua etape de campionat, in care au pierdut, si-au dat seama de posibilitatile lor si au acum un joc bazat pe ceea ce pot. Este greu sa schimbe ceva pentru ca nu cred ca i-ar avantaja. In primele doua meciuri au jucat ceva, apoi, in urmatoarele doua, cu noi si la Genk, cand au reusit egaluri, altceva. Sunt mai realisti acum", a spus Olaroiu. Despre vedeta lui Standard, Milan Rapaic, Olaroiu a spus: "Sunt convins ca va juca! Am vazut ce s-a intamplat la ultimul meci, cand a acuzat o accidentare: s-a dus la banca de rezerve, apoi a revenit pe teren, a jucat vreo opt minute, a alergat, a executat o lovitura libera, dupa care a fost schimbat. Oricum, in tur evolutia lui s-a rezumat la trei suturi! A marcat doua goluri pentru ca am gresit noi. Cred ca sunt jucatori mult mai periculosi decat Rapaic". (MIG)
STEAUA - STANDARD
Stadion: "National"; capacitate: 50.000 de locuri.
Ora 20,30 - in direct la TVR 1
l Echipe probabile
STEAUA: Carlos - P. Marin (Saban), D. Goian, E. Baciu, Nesu (P. Marin) - Nicolita, Lovin, Paraschiv, Cristocea (Bostina) - N. Dica, Val. Badea (Oprita). Antrenor: C. Olaroiu.
STANDARD: Renard - Deflandre, Sarr (R. Costa), Onyewu, Matias - Defour, Fellaini, Geraerts, Rapaic (Kovalenko) - Jovanovic, Sa Pinto. Antrenor: J. Boskamp.
Arbitri: G. Poll - D. Babski, P. Kirkup; M. Dean (toti din Anglia).
Observatori: Wolfgang Thierrichter (Austria) - de joc, Michel Vautrot (Franta) - de arbitraj.
In tur: Standard - Steaua 2-2 (Rapaic 17, 51 / Paraschiv 8, P. Marin 79).
UEFA CHAMPIONS LEAGUE
turul III preliminar, mansa a doua
Programul meciurilor de astazi
Spartak Moscova - Slovan Liberec (ora 18; in tur 0-0)
Mlada Boleslav - Galatasaray Istanbul (ora 20,30; in tur 2-5)
Steaua Bucuresti - Standard Liege (ora 20,30; in tur 2-2)
Fenerbahce Istanbul - Dinamo Kiev (ora 21; in tur 1-3)
Rabotnicki Skopje - OSC Lille (ora 21; in tur 0-3)
FC Ruzemberok - TSKA Moscova (ora 21; in tur 0-3)
Legia Varsovia - Sahtar Donatk (ora 21,30; in tur 0-1)
Ajax Amsterdam - FC Copenhaga (ora 21,30; in tur 2-1)
Maccabi Haifa - Liverpool FC (ora 21,35; in tur 1-2)*
*se joaca la Kiev (Ucraina)
AEK Atena - Heart of Midlothian (ora 21,45; in tur 2-1)
Chievo Verona - Levski Sofia (ora 22; in tur 0-2)
Arsenal Londra - Dinamo Zagreb (ora 22,05; in tur 3-0)
- meciurile Osasuna - Hamburger SV (in tur 0-0), Steaua Rosie - AC Milan (in tur 0-1), Benfica - Austria Viena (in tur 1-1) si Valencia - SV Salzburg (in tur 0-1) urmau sa se dispute aseara, dupa inchiderea acestei editii
- echipele calificate vor juca in faza grupelor, iar cele eliminate vor intra in turul I al Cupei UEFA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.