In urma scrisorii de obiectii emise de Comisia Europeana la sfarsitul saptamanii trecute in ceea ce priveste preluarea companiei franceze Suez de catre Gaz de France, cele doua companii au anuntat ca sunt gata de concesii pentru a se incadra in norme
In urma scrisorii de obiectii emise de Comisia Europeana la sfarsitul saptamanii trecute in ceea ce priveste preluarea companiei franceze Suez de catre Gaz de France, cele doua companii au anuntat ca sunt gata de concesii pentru a se incadra in normele europene de competitie. Comisia se declarase mai ales ingrijorata de pozitia dominanta pe care noul trust il va avea pe piata belgiana, unde grupul Suez-GDF ar controla 96% din piata de gaz. In replica, cei de la Suez au declarat ca sunt gata sa repete vanzarea de catre Electrabel, detinuta de Suez, a unei centrale din Belgia catre compania germana E.ON. Atat Suez, cat si GDF au explicat ca astfel de tranzactii vor mai fi efectuate, pentru a reduce controlul pietelor franceza si belgiana la un nivel compatibil cu normele europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.