Inca nu e o decizie definitiva!
Dupa ce, conform site-ului Federatiei Romane de Handbal, se facuse cunoscut ca municipiul Iasi are urma sa fie gazda meciurilor de calificare pentru CM 2007 din Franta, forul de specialitate a revenit, subliniind ca inca nu exista o decizie definitiva in privinta locului. Se asteapa, mai intai, desfasurarea unor turnee test, cum va fi si cel din 30 octombrie - 5 noiembrie de la Cluj, dotat cu Cupa Carpati, competitie la care si-au confirmat participarea echipe deja calificate la europenele din toamna acestui an din decembrie - Croatia, Macedonia, Serbia si Ungaria, precum si Coreea de Sud.

Bronz pentru tinerele handbaliste
Nationala feminina de handbal a Romaniei a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial pentru tineret din Canada, invingand duminica, in finala mica, scor 30-28 (13-22!) formatia Frantei, care, sa nu uitam, castigase in fata tricolorelor meciul din grupe. Titlul mondial a revenit selectionatei Danemarcei, triumfatoare in finala, cu 36-33 (17-19), in fata Coreei de Sud. De mentionat ca titlul de cea mai buna jucatoare a competitiei a revenit romancei Cristina Neagu, care, impreuna cu coechipiera Elena Dinca, a facut parte din echipa ideala a acestui Mondial.

Doua medalii la CM de kaiac-canoe
Prezenti la CM de kaiac-canoe de la Szeged (Ungaria), sportivii romani au castigat doua medalii de bronz prin echipajul masculin de canoe 4 si cel feminin de kaiac 4, pe distanta de 500 m. In ultima finala in care Romania a avut reprezentanti, canoea masculina de 4 (Loredan Popa, Constantin Popa, Gabriel Talpa, Silviu Simiocencu) a terminat pe locul 6 la 200 m, in 35 sec 032/1000. Aurul a fost adjudecat de Cehia (34 sec 052/1000), pe doi a sosit Belarus (la 080/1000), iar pe trei Ungaria (la 284/1000).

Victor Ionita, invingator in Turneul de la Arad
Proba de simplu a celei de a treia editii a turneului international masculin de tenis "Trofeul Ion Tiriac" (desfasurat la Arad si dotat cu premii in valoare de 10.000 dolari), s-a incheiat cu victoria scontata a favoritului nr. 1, Victor Ionita, care s-a impus cu 6-4, 6-3 in fata ucraineanului Ivan Sergheev. In aceste conditii, invingatorul a obtinut 12 puncte ATP si un premiu de 1300 dolari, in vreme ce invinsul a primit 8 puncte ATP si 900 USD. De mentionat ca in semifinalele disputate sambata, Victor Ionita l-a invins pe georgianul Lado Cihladze cu scorul de 7-5, 1-0 abandon, iar ucraineanul Ivan Sergheev a dispus de favoritul nr. 2 al turneului, romanul Adrian Cruciat, cu 6-3, 6-3.

Victorii pe linie ale poloistilor "tricolori"
Reprezentativa de polo a Romaniei a castigat mini-mondialul dotat cu "Cupa Romtelecom" dupa ce si-a adjudecat toate cele cinci meciuri disputate la Bazinul Dinamo din Capitala. Duminica, in ultima zi a competitiei, elevii lui Vlad Hagiu au invins Grecia cu scorul de 10-7 (2-3, 4-2, 3-1, 1-1), prin golurile marcate de Andrei Iosep (3), Cosmin Radu (2), Andrei Busila, Florin Bonca, Kalman Kadar, Gheorghe Dunca, Edward Andrei. Astfel, Romania a incheiat turneul cu 10 puncte, urmata de Italia (8 p), Grecia, Germania, Slovacia si Spania.

Marian Oprea, imbatabil la Monte Carlo
Atletul roman Marian Oprea a castigat duminica proba de triplusalt din cadrul Super Grand Prix-ului de la Monte Carlo, cu o saritura 17,33 m. Pe urmatoarele locuri s-au clasat cubanezul Yoandri Betanzos (17,18 m) si brazilianul Jadel Gregorio (17,12 m). In proba feminina de 3.000 m obstacole castigata de atleta din Belarus Alesia Turova, in 9min20sec16/100 compatrioata noastra Cristina Casandra s-a clasat a 9-a, in 9min40sec. In cadrul reuniunii din Principatul Monaco, rusul Andrei Silnov (campion european en titre la saritura in inaltime) a reusit cea mai buna performanta mondiala a anului (2,37 m).

Breviar
Atletism Nici un reprezentant al tarii noastre la Cupa Mondiala de la Atena, competitie organizata din 4 in 4 ani. Rugby Stiinta Petrosani a pierdut la masa verde meciul programat acasa, cu Petrom Timisoara, deoarece n-a asigurat asistenta medicala la teren. Volei Federatia de resort este acuzata pentru ca a mentinut in teren, la Balcaniada feminina de la Buzau, o jucatoare accidentata, pe Veronica Lupascu. Gimnastica Pe o strada din municipiul Deva vor fi placate numele unor mari glorii ale sportului gratiei, printre care Nadia Comaneci, Lavinia Milosovici, Daniela Silivas, Ecaterina Szabo, Simona Amanar, Maria Olaru, Andreea Raducan si Catalina Ponor. Nu vor lipsi nici numele unor mari gimnasti, precum Dan Grecu, Mariu Urzica, Ioan Suciu si Marian Dragulescu. Baschet Nationala feminina - under 16, pe locul 3 la europenele din Finlanda.