Separarea activitatilor de distributie si furnizare de energie electrica va influenta cu cel mult cateva procente factura de electricitate a consumatorului final, a declarat directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, citat de NewsIn.  &bd
Separarea activitatilor de distributie si furnizare de energie electrica va influenta cu cel mult cateva procente factura de electricitate a consumatorului final, a declarat directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, citat de NewsIn. „Dupa cum se stie, companiile care furnizeaza si distribuie electricitate sunt obligate ca pana la 1 iulie 2007 sa-si separe cele doua activitati prin infiintarea a doua companii distincte. Costurile separarii sunt suportabile din bugetul de investitii, dar companiile vor cere si ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei- n.red.) sa recunoasca aceste cheltuieli in tarife. Noi credem ca ANRE va accepta o recunoastere treptata a costurilor iar factura de electricitate va creste putin in fiecare an“, a spus Coroiu. Acesta a adaugat ca din calculele facute de Electrica a reiesit ca 60% din costurile aferente separarii celor doua activitati tin de structura informatica a celor doua companii care ar trebui infiintate, conform reglementarilor in vigoare. Directorul general al Electrica a mai aratat ca E.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.