Reprezentantii municipalitatii se angajeaza sa protejeze populatia fata de majorarile de pret la gigacalorie preconizate pentru aceasta iarna. Viceprimarul general Razvan Murgeanu a declarat, ieri, pentru Rompres, ca va negocia pana la ultima sutime
Reprezentantii municipalitatii se angajeaza sa protejeze populatia fata de majorarile de pret la gigacalorie preconizate pentru aceasta iarna. Viceprimarul general Razvan Murgeanu a declarat, ieri, pentru Rompres, ca va negocia pana la ultima sutime preturile cerute de producatorii de energie termica, astfel incat cetatenii sa nu fie afectati. Ne angajam sa fim alaturi de populatie si facem toate eforturile ca bucurestenii sa nu plateasca mai mult decat anul trecut. Vom suporta diferentele de pret" - a spus Murgeanu.
Primaria Capitalei urmeaza sa preia, din acest an, in administrare cele cinci centrale termice - CET Sud, CET Vest, CET Progresul, CET Titan, CET Grozavesti - ale Termoelectrica. Potrivit edililor, actiunea se va putea realiza efectiv din primavara anului viitor, deoarece preluarea presupune o grija in plus in privinta aprovizionarii cu combustibil si organizarea de licitatii. Murgeanu a avansat ca data-limita luna martie 2007. De luna viitoare, nu va mai exista pretul national de referinta la energia termica, acesta fiind inlocuit cu preturi locale, care vor fi calculate pe baza costurilor de productie ale energiei termice la nivel local. Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a stabilit deja nivelul tarifelor reglementate pentru fiecare localitate in parte. In Bucuresti, costul energiei termice este de circa 180 de lei pe gigacalorie, media costurilor la nivel national fiind de 212 lei/gigacalorie. In situatia in care toate centralele trec in administrarea Primariei, acestea nu vor mai primi subventii de la stat, ci doar de la bugetele locale. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.