precizand ca una dintre ele ar putea fi deputatul PNL Mona Musca.
Audierile din aceasta saptamana vor viza un grup din cei aflati pe lista celor 29 de oameni politici ale caror dosare, desecretizate de CSAT, au fost verificate deja de Colegiul i
precizand ca una dintre ele ar putea fi deputatul PNL Mona Musca.
Audierile din aceasta saptamana vor viza un grup din cei aflati pe lista celor 29 de oameni politici ale caror dosare, desecretizate de CSAT, au fost verificate deja de Colegiul institutiei.
Activitatea de ieri de la CNSAS a fost blocata de o pana de curent, care nu a permis functionarea calculatoarelor. Surse din institutie au sugerat ca ar fi vorba de un sabotaj, mai ales ca pana de curent ar fi provenit din interior. Mircea Dinescu a declarat ca vor aparea "nume-surpriza" de oameni politici in afara celor 71 de politicieni aflati in verificarile Colegiului. Mircea Dinescu a precizat ca dosarele de urmarire sunt mai multe decat dosarele de retea. La CNSAS figurau cu dosare de retea un numar de 10 parlamentari, printre care Mona Musca, Gyorgy Frunda, Sogor Csaba, Radu Terinte, Cristian Radulescu, Ion Mocioloaca sau Gheorghe Firczak.

Talpes, chemat pentru arhiva din tavan
Mircea Dinescu a declarat ca va propune ca senatorul Ioan Talpes sa fie chemat pentru audieri, pentru a face lumina in legatura cu recentele sale declaratii, potrivit carora ar exista o arhiva mai putin cunoscuta, care cuprinde filme si microfilme cu date esentiale. "El, care a lucrat in servicii, trebuie sa stie ceva", a spus Dinescu, care a apreciat ca existenta unei arhive ascunse in tavanul biroului lui Taples "este posibila". "Il chemam la audieri, sa ne spuna si noua", a mai spus Dinescu. Potrivit spuselor sale, in acest caz ar trebui sa se autosesizeze comisiile juridice ale parlamentului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.